Ispiši ovu stranicu

U vinkovačkoj Meraji proslavljen 61. rođendan Radio Vinkovaca

Proslava 61. rođendana Radija Vinkovci Proslava 61. rođendana Radija Vinkovci Foto: novosti.hr

Radio Vinkovci, koji je uz tjednik Vinkovački list i portal novosti.hr dio medijske kuće Novosti, proslavio je 61. rođendan.

Tim povodom organizirali su bogat i nesvakidašnji program u srednjovjekovnoj crkvi Meraja u prostoru Galerije fotografije u Vinkovcima.

Glavna i odgovorna urednica i v. d. direktora Marija Gerovac pojasnila je kako su audiovizualnim spektaklom na proslavi u najstarijem vinkovačkom spomeniku povezali suvremenu kulturu sa starom arhitekturom ove jedinstvene građevine uz 61. vrijednu nagradu.

Radijski program doživio je svoj preobražaj prije dvije godine te je postao jedan od najslušanijih na hrvatskom istoku.  Redizajn u radijskom programu pratio je i redizajn portala i sadržaja Vinkovačkog lista koji su također doživjeli osvježenje.

- Prvi put u Vinkovcima za rođendan radija pripremili smo vizualni hologramski spektakl kakav dosad nismo imali priliku vidjeti. U duhu urbanog radija priredili smo odličan koncert grupe Bikini Motel, koja će prvi put u takvom prostoru žariti i paliti s najvećim pop i rock hitovima na njihov način, a ispred Meraje nalazit će se širok izbor craft piva proizvedenih na kreativan način i bez korištenja jeftinih sirovina – izjavila je Marija Gerovac.

Radiopostaja Vinkovci započela je emitiranje programa 5. studenoga 1958. Od početna tri sata, danas proizvode 24 satni program koji se emitira na 90,2 megaherca.

Sretan rođendan kolegama žele djelatnici Hrvatskog radija Vukovar i Vukovarskih novina!

Pročitano 764 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac