NAJNOVIJE
VFF poziva scenariste na radionicu

Vukovarski filmski festival, četrnaesti po redu, pozvao je scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:38)
Rekordan broj oboljelih - 116

U Hrvatskoj je zabilježeno 116 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.038.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:36)
Obnovljeno dječje igralište u Vatikanskoj ulici, slijedi uređenje trga

Grad Vukovar dobio je na natječaju za donaciju dječjeg igrališta INE-industrije nafte d.d. sredstva kojima je obnovljeno dotrajalo i derutno dječje igralište u Vatikanskoj ulici. Stara su igrala zamijenjena novima u vrijednosti 225.500,00 kuna s PDV-om čime je ovaj dio naselja Mitnice dobio moderno uređeno i sigurno dječje igralište. Osim Vukovara na ovome je natječaju prošao još samo jedan grad u Hrvatskoj.

(Petak, 10 Srpanj 2020 13:20)
Odgođeni 31.pjesnički susreti u Drenovcima

Ovogodišnji 31. pjesnički susreti u Drenovcima, koji su se trebali održati 10. i 11. srpnja otkazani su zbog pogoršanoga epidemiološkoga stanja, a novi termin njihova održavanja najavljen je za 25. rujna, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

(Petak, 10 Srpanj 2020 12:24)
U Vukovaru teže ozlijeđen motociklist i suputnica

Jučer oko 14,30 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima, nekontroliranim spaljivanjem suhih biljnih ostataka nenamjerno je izazvan požar na njivi zasađenoj pšenicom čime je vlasniku, 41-godišnjaku iz Mlake Antinske, pričinjena materijalna šteta od više tisuća kuna, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

(Petak, 10 Srpanj 2020 10:21)
U Đakovu još 12 pozitivnih na koronavirus

Osječko-baranjska županija bilježi 20 novih oboljelih od koronavirusa, objavio je Stožer Civilne zaštite te županije.

(Petak, 10 Srpanj 2020 10:16)
Jedna novooboljela osoba iz Županje

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je novooboljela osoba od koronavirusa i to iz Županje, priopćio je Stožer Civilne zaštite VSŽ.

(Petak, 10 Srpanj 2020 09:44)

U vinkovačkoj Meraji proslavljen 61. rođendan Radio Vinkovaca

Proslava 61. rođendana Radija Vinkovci Proslava 61. rođendana Radija Vinkovci Foto: novosti.hr

Radio Vinkovci, koji je uz tjednik Vinkovački list i portal novosti.hr dio medijske kuće Novosti, proslavio je 61. rođendan.

Tim povodom organizirali su bogat i nesvakidašnji program u srednjovjekovnoj crkvi Meraja u prostoru Galerije fotografije u Vinkovcima.

Glavna i odgovorna urednica i v. d. direktora Marija Gerovac pojasnila je kako su audiovizualnim spektaklom na proslavi u najstarijem vinkovačkom spomeniku povezali suvremenu kulturu sa starom arhitekturom ove jedinstvene građevine uz 61. vrijednu nagradu.

Radijski program doživio je svoj preobražaj prije dvije godine te je postao jedan od najslušanijih na hrvatskom istoku.  Redizajn u radijskom programu pratio je i redizajn portala i sadržaja Vinkovačkog lista koji su također doživjeli osvježenje.

- Prvi put u Vinkovcima za rođendan radija pripremili smo vizualni hologramski spektakl kakav dosad nismo imali priliku vidjeti. U duhu urbanog radija priredili smo odličan koncert grupe Bikini Motel, koja će prvi put u takvom prostoru žariti i paliti s najvećim pop i rock hitovima na njihov način, a ispred Meraje nalazit će se širok izbor craft piva proizvedenih na kreativan način i bez korištenja jeftinih sirovina – izjavila je Marija Gerovac.

Radiopostaja Vinkovci započela je emitiranje programa 5. studenoga 1958. Od početna tri sata, danas proizvode 24 satni program koji se emitira na 90,2 megaherca.

Sretan rođendan kolegama žele djelatnici Hrvatskog radija Vukovar i Vukovarskih novina!

Pročitano 277 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija