Ispiši ovu stranicu

Deficitarnim i kadrovima Ministarstva obrane RH te osobama s liste prvenstva Grada Vukovara dodijeljeno još 13 stanova.

Na svečanosti useljenja u novoizgrađeni višestambeni objekt u Vukovaru na adresi Ive Tijardovića 9 uručeno je 13 ključeva i ugovora o najmu budućim stanarima. Riječ je o objektu s 21 stambenom jedinicom, izgrađenom u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima za potrebe stambenog zbrinjavanja osoba s liste prvenstva Grada Vukovara, deficitarnih kadrova te kadrova Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

-To je 1.500 četvornih metara stambene površine, 21 stan površine od 35 do 68 četvornih metara sukladno  broju članova obitelji, a opremljeni su uistinu kvalitetno i zadovoljavaju sve potrebe obitelji s djecom - rekao je Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje dodajući kako ovim stanovima stvaraju preduvjete za ostanak mladih obitelji u gradu Vukovaru. Stan je dobilo i 8 pripadnika Hrvatske vojske.

-Nama je vojnik naša najveća vrijednost i vrlo nam je važno u kakvim uvjetima živi. Između Hrvatske vojske i grada Vukovara postoje neraskidive veze - rekao je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-bojnik Siniša Jurković, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane.

Svečanosti useljenja korisnika nazočili su i čelnici grada Vukovara. Gradonačelnik Ivan Penava pohvalio je iznimno dobru suradnju s Nikolom Mažarom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Vladom RH čijom je zaslugom došlo do realizacije ovoga projekta te Ministarstvom obrane RH koje je omogućilo dolazak vojske u Vukovar.
 - Kroz sinergiju cijele vertikale treba dati Vukovaru ono što mu nedostaje. Treba istaknuti da su osim pripadnika Hrvatske vojske, stanove dobili i deficitarni kadrovi te visokoobrazovani mladi ljudi na kojima grad Vukovar temelji svoju budućnost – naglasio je Penava dodajući kako je ovo prekrasan, energetski učinkovit višestambeni objekt.Budući stanar natporučnik Zvonimir Cerić presretan je i zahvalan što su on i supruga nakon tri godine podstanarstva dobili svoj stan.

-Riješili smo jedno veliko životno pitanje i sada možemo planirati svijetlu, bolju budućnost. Supruga je iz okolice Vinkovaca, a ja iz Podravske Moslavine. Planiramo proširiti obitelj, ostati u Vukovaru i koliko god možemo svojim strukama unaprijediti ovaj grad – naglasio je natporučnik Cerić.

Do kraja godine ovim će se modelom u Vukovaru do kraja godine zbrinuti još 60 obitelji, a u idućoj čak 150, dodao je državni tajnik Mažar.

Ukupna vrijednost izgradnje višestambenog objekta iznosi 8,23 milijuna kuna.

Pročitano 1242 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić