Ispiši ovu stranicu

Osude branitelja i stradalnika Domovinskoga rata

Napad JNA na gradsku četvrt Lužac Napad JNA na gradsku četvrt Lužac Foto: pdn.hr

Uz veliku osudu javnosti te braniteljske i stradalničke populacije, u Hrvatskoj je primljena vijest o otkrivanju spomen ploče zapovjedniku napada postrojbi bivše Jugoslavenske narodne armije na Vukovar general-majoru Mladenu Bratiću u Novom Sadu.

Josić: Izostala je reakcija hrvatske diplomacije

Srbi drže do svojih heroja, slave ih i dižu im spomenike. Abolirali su Dražu Mihajlovića, dižu spomenike i spomen ploče raznima koji su napadali na Vukovar, on to cijene i poštuju, ispričao je Tomislav Josić, savjetnik za branitelje vukovarskog gradonačelnika.
Tomislav Josic 2019 1

- Za razliku od nas, koji naše zapovjednike i branitelje najčešće osuđujemo, ovaj potez Srbije me ni najmanje ne iznenađuje. Međutim, ono što me jako čudi je činjenica što još uvijek nema reakcije hrvatske diplomacije i hrvatskog Veleposlanstva u Srbiji - kaže Josić, dodajući kako nadležna tijela i hrvatski političari ovakve i slične inicijative iz Srbije uglavnom prešućuju.

Šoljić: Na određen način Srbija je priznala počinjenje agresije

Otkrivanje spomen ploče generalu JNA Mladenu Bratiću, komandantu Novosadskog korpusa, koji je poginuo 2. studenoga 1991. godine u napadu na Vukovar osudila je i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara.
Franjo Soljic 2019 1

- Dotični general-major Mladen Bratić ulazio je na tenku u prigradsko naselje Lužac, te je u topničkoj paljbi poginuo 2. studenoga 1991. godine. Žalosno je što hrvatski državni vrh ne poduzima ništa od onoga što je potpisano i dogovoreno da se treba odraditi, a znamo da su neki dokumenti potpisani još 1996. godine - ogorčeno je izjavio Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije.

Dodao je kako je postavljanje spomen ploče majoru Bratiću u Novom Sadu možda ipak i dobar potez Vojske Srbije i cijeloga srpskog državnoga vrha, budući da tim činom, na određeni način priznaju počinjenje agresije na Hrvatsku i Vukovar.

Pročitano 1088 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac