Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Štrajk prosvjetara u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Prosvjetari ne odustaju od štrajka Prosvjetari ne odustaju od štrajka Foto: Novosti.hr

Dvadeset i prvi je dan štrajka prosvjetara.

Bez nastave su ovoga petka osnovne i srednje škole u Vukovarsko-srijemskoj i Karlovačkoj županiji. Sindikalni predstavnici objavili su da se u ponedjeljak štrajk nastavlja u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji, a učiteljima, nastavnicima i profesorima poručili su da ne odustanu, sve do ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenata složenosti poslova od 6,11 posto.

-Sastanak u ponedjeljak, koji je predviđen, biti će takav da će Vlada RH nama predložiti kombinaciju 0 i možda 0. Mi ćemo i takav, gotovo ništavan prijedlog dati članovima na izjašnjavanje, da vidimo koliko njih je spremno za 0,0 prekinuti takve štrajkaške aktivnosti i zahvaliti Vladi što je toliko velikodušna prema zaposlenima u odgoju i obrazovanju -  rekao je za Media servis čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je školama poslala upute za nadoknadu nastave. Među četiri koraka za nadoknadu je i angažiranje radnih subota, skraćivanje praznika, ali i produžetak školske godine. 

Divjak je rekla kako u slučaju da se ova situacija produži, a vjeruje da ipak neće, u  krajnjem bi se slučaju išlo na produžetak školske godine, a to ide zahtjevom škole prema ministarstvu kako je zakonom propisano. 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji se nalazi 91 osnovna škola, od kojih je 55 matičnih i 36 područnih škola. Na području naše županije je 16 srednjih škola od kojih je osam smješteno u Vinkovcima, četiri u Vukovaru te tri u Županji i jedna u Iloku.

Pročitano 792 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI