NAJNOVIJE
Sedam godina Socijalne samoposluge Vinkovci

Među najvažnijim projektima udruge Mladi protiv gladi ističe se projekt Socijalne samoposluge, koja je osnovana u veljači 2013. godine i do danas, punih sedam godina, neprekidno i uspješno opskrbljuje hranom i higijenskim potrepštinama 866 obitelji korisnika iz 66 općina i 5 gradova.

(Nedjelja, 23 Veljača 2020 12:13)
Predstavljeni kandidati Opcije za promjene u HDZ- u

U vinkovačkoj Gradskoj vijećnici predstavljeni su kandidati Opcije za promjene u HDZ- u; dr.sc. Miro Kovač, kandidat za predsjednika, Ivan Penava, kandidat za zamjenika predsjednika i Davor Ivo Stier, kandidat za potpredsjednika HDZ - a.

-Prema reakcijama i komentarima okupljenih HDZ – ovaca i njihovim uključivanjem u dijalog s kandidatima očito je da su članovi odlučni sudjelovati u unutarstranačkim izborima i birati one koji su im svjetonazorski i životno bliski tj. one za koje smatraju kako mogu predstavljati njih i njihove obitelji u hrvatskoj i svjetskoj politici. Očito je kako članovi žele jedinstven Vukovarsko - srijemski HDZ bez političkih igrica i zadovoljavanja sitnih interesa pojedinaca na štetu članova, stranke i njihove županije.

Njihov domaćin, Ivica Čutura, koordinator za Vukovarsko – srijemsku županiju, zahvalio je svojim stranačkim prijateljima na dolasku i pozvao ih da u skladu s onim najvrjednijim, svojom savjesti i razumom, sudjeluju na predstojećim unutarstranačkim izborima. Čutura je iskazao zadovoljstvo ovako velikim odazivom članstva jer smatra kako su članovi srce i duša ove stranke zbog kojih će nakon unutarstranačkih izbora HDZ biti onakav kakav treba biti i tamo gdje treba biti, čvrsta i stabilna demokršćanska stranka koja komunicira s članstvom i sluša njegovo bilo. Istaknuo je kako Vukovarsko srijemski HDZ mora biti stranka u kojoj zajedno djeluju i rade Vinkovci, Vukovar, Županja, Otok, Ilok i sve općine jer su nam problemi zajednički i HDZ kao državotvorna stranka jedini može riješiti te probleme. Složio se sa okupljenima da su stvari u Vukovarskoj - srijemskoj županiji, prvenstveno po pitanju iseljavanja i gospodarstva, otišle predaleko te da je krajnje vrijeme da kao županijska organizacija zaboravimo na razlike među nama, a da se posvetimo zajedničkom cilju; stvaranju uvjeta za pristojan i dostojanstven život u Slavoniji.

Svoj program predstavili su dr.sc. Miro Kovač kandidat za predsjednika koji je okupljenima poručio kako je prošlo vrijeme upravljanja strankom po načelu HDZ to sam ja. Zatomili smo svoj ego i ujedinjeni ponudili članovima stranke promjenu aktualnog smjera koji nas vodi u treće posrnuće na predstojećim parlamentarnim izborima. U upravljanju strankom vodit ćemo se načelom kako su HDZ u prvom redu svi njegovi članovi, a dužnost vodstva je da sluša njihov glas.

Ivan Penava, kandidat za zamjenika predsjednika članstvu je poručio kako treba zaustaviti uvozni lobi koji urušava hrvatsko gospodarstvo. Podsjetio je na neprocesuiranje ratnih zločina i poručio kako je krajnje vrijeme da se napokon prijeđe s riječi na djela.

Davor Ivo Stier kandidat za potpredsjednika HDZ – a koji kaže kako hrvatsku guši i mlade tjera izvan zemlje nepravda koja proizlazi iz klijentelizma i ortačkog kapitalizma. Mi se dičimo vjerom svojih predaka i želimo svjetonazorski hdz vratiti u okvire istinskog domoljublja, demokršćanstva i narodnjaštva – stoji u priopćenju za novinare.

Podsjetimo, izbori za predsjednika, zamjenika predsjednika i četiri potpredsjednika HDZ – a održat će se 15. ožujka 2020. godine, prvi puta po načelu „jedan član – jedan glas”.

(Nedjelja, 23 Veljača 2020 12:05)
Maškare preuzele ključeve grada

Program Maškare u Vukovaru po drugi je put održan u organizaciji Turističke zajednice Grada Vukovara i uz potporu Grada Vukovara.

(Subota, 22 Veljača 2020 13:05)
Najavljeno veliko istraživanje o zadovoljstvu mladih u našoj županiji

U Palači Srijem održana je 3 sjednica županijskih Savjeta mladih s područja Slavonije. Raspravljana je dosadašnja suradnja i provedene aktivnosti, nacrt Nacionalnog programa za mlade za razdoblje od 2020. do 2024. godine, a predstavljen je i novi projekt Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 22 Veljača 2020 11:52)
Najbolji sportaši Vukovarsko-srijemske županije za 2019. godinu

U organizaciji Županijskog saveza sportova i Plave vinkovačke televizije u Hrvatskom domu u Vukovaru proglašeni su najbolji sportaši i sportski kolektivi Vukovarsko-srijemske županije za 2019. godinu.

Nazočne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček. U ime Hrvatskog olimpijskog odbora govorio je pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za poslove lokalnog sporta Siniša Krajač.

Najbolja sportašica je Magdalena Đekić iz Atletskog kluba Cibalia Vinkovci.

Najbolji sportaš je Ante Brkić iz Šahovskog kluba Vinkovci.

Posebnu plaketa dobio je Duje Dragun iz Malonogometnog kluba Aurelia Futsal Vinkovci.

Najbolja perspektivna sportašica je Ana Crnjac iz Kluba dizača utega Vukovar.

Posebnu plaketu dobila je Nikolina Josipović iz Atletskog kluba Cibalia Vinkovci.

Najbolji perspektivni sportaš je Ivan Draganić iza Karate kluba Vukovar 91.

Posebnu plaketu dobio je Stjepan Dabić iz Šahovskog kluba Vinkovci.

Najbolji sportaš s invaliditetom je Eva Blažević iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci.

Najbolja ekipa je Ženski odbojkaški klub ENNA Vukovar.

Posebnu plaketu dobio je dvojac bez kormilara Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar Mihaela Mihaljević i Agata Vrančić.

Najbolja momčad je Rukometni klub Spačva Vinkovci.

Posebne plakete dodijeljene su dugogodišnjem športskom djelatniku Vjekoslavu Karauli za doprinos u razvoju sporta i Nogometnom klubu Graničar iz Županje povodom 100. godišnjice klupske opstojnosti.

U ime nagrađenih zahvalio se Ante Brkić a na kraju je sve pozdravio župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić.

(Petak, 21 Veljača 2020 16:25)
Održan Izvještajni sabor Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar

U Domu hrvatskih branitelja u Vukovaru održan je Izvještajni sabor Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar.  

(Petak, 21 Veljača 2020 16:15)
Međunarodna razmjena iskustava o institutu "Osoba od povjerenja"

U okviru stručne studijske posjete 17-člane bosanskohercegovačke delegacije Vukovaru, a u suradnji s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima Vukovar te Odjelom za podršku žrtvama i svjedocima pri Županijskome sudu Vukovar, u našem je gradu održan okrugli stol na temu Prakse primjene instituta Osoba od povjerenja u sistemu zaštite žrtava rodno uvjetovanog nasilja.

(Petak, 21 Veljača 2020 16:13)

Predstavljen Program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. -2019.

U  vukovarskoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenicom Ivanom Mujkić predstavio je na konferenciji za medije program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. - 2019.

Penava je podsjetio na brojku od oko 65.000 sudionika kolone sjećanja koja je prošla ulicama Vukovara 2018. godine te dodao kako se u znak pijeteta prema žrtvi Vukovara 1991. obilježavanja održavaju u  brojnim gradovima Hrvatske ali  i svijeta.

-Samo  u Splitu u okviru manifestacije I  u mome gradu Vukovar svijetli u koloni sjećanja u Vukovarskoj ulici okupilo se protekle godine oko 10.000 osoba. Idejni začetnik ove manifestacije  je Vini Rakić predsjednica splitske Udruge homo homini homo. Slično je i u Zagrebu gdje već niz godina u organizaciji 148 brigade održava program pod nazivom I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar! Obilježavanje stradanja Vukovara održava se i u gradovima širom Europe i svijeta, Munchenu, Zurichu, Torontu Chicagu, New Yorku.- rekao je gradonačelnik Penava. On je podsjetio i na brojku od 2717  nedužnih žrtva Vukovara koliko ih je upisano na staklenim pločama u dvorištu Pastoralnoga centra sv. Bono koje govore o veličini žrtve Vukovara.

Ovogodišnji program predstavila je Barbara Lovrić administrativna tajnica gradonačelnika zadužena za protokol koja je naglasila kako program započinje 8. studenoga nizom popratnih događanja.

-Središnja manifestacija 18. studenoga započinje u jutarnjim satima paljenjem svijeća uz trasu od  vukovarske Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskiuh veterana do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata a program započinje u dvorištu vukovarske Opće županijske bolnice, nakon kojega će kolona sjećanja, predvođena vukovarskim braniteljima i članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja, proći vukovarskim ulicama  kroz središte grada, do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata, gdje će biti položeni vijenci i upaljene svijeće za vukovarske žrtve i  braitelje. Potom će svetu misu na Meorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata služiti mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski.-najavila je Lovrić

Slijedećega dana, 19. studenoga, održat će se komemoracijski program Sjećanje na žrtvu Borova naselja za Domovinu, a 20 studenoga odat će se počast ubijenima na Veleprometu i Ovčari.

Na novinarsko pitanje očekuje li ove godine u koloni sjećanja i predstavnike SDSS-a, Penava je odgovorio:

-Svatko onaj tko drži do grada Vukovara, svatko onaj tko drži do većinskoga naroda, svatko onaj tko drži do pripadnika svih manjina koji su živjeli u gradu Vukovaru, a sve su nažalost dale veliku žrtvu za ovaj grad i slobodnu Hrvatsku,  treba doći i pokloniti se toj državi, tim ljudima. Zašto dotična gospoda to ne rade, to ćete morati pitati njih. To je velika sramota s njihove strane i koliko god se oni htjeli prikazati domoljubima, ipak su njihova djela sasvim drugačija od njihovih riječi- rekao je Penava

Predstavljanju programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2019. nazočio je i Vlado Iljkić, idejni začetnik slogana Vukovar mjesto posebnoga pijeteta pod kojim se ova manifestacija održava. Hrvatski sabor donio je 1999. godine Odluku o proglašenju 18. studenoga, Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.kojom je određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane Vukovara-grada simbola hrvatske slobode. 

Pročitano 303 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija