Ispiši ovu stranicu

Pošteni nalaznik u Vukovaru predao policiji 2200 eura, nagrađen zahvalnicom

Dobra suradnja policije i građana Dobra suradnja policije i građana Foto: Marija Molnar

Načelnik Policijske postaje Vukovar Vlado Božić i načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular uručili su u prostorijama vukovarske policije posebnu zahvalnicu Željku Belecu iz Vukovara za savjesnu predaju veće svote novca pronađene na ulici.

Belec je naime na Drvenoj pijaci u Vukovaru pronašao novčanik s 2200 eura, a kako uz novac nije bilo nikakvih dokumenata, novčanik je predao vukovarskoj policiji. Tijekom istrage utvrđeno je da novac pripada Antunu Koprivnjaku, pastoru Evanđeoske crkve u Vukovaru, a bio je namijenjen sanaciji garaže u ovoj crkvi. Novac mu je ispao iz torbe u blizini crkve i gubitak je prijavio policiji. Već nakon nekoliko dana novac mu je vraćen.

-Koristim priliku zahvaliti Željku kao poštenom nalazniku koji je pomogao da dođem ponovno do novca te posebno policiji koja je savršeno odradila svoj posao – istaknuo je Koprivnjak.

Za nalaznika Željka Beleca niti jednog trenutka nije bilo sumnje što s pronađenim novcem treba učiniti

-Za mene nije bilo dileme, jedina prava stvar koju sam ja smatrao da trebam napraviti je predati novac policiji jer to je jedino mjesto na kojem se mogu susresti nalaznik i onaj kome novac pripada – rekao je Belec.

Vlado Božić, načelnik Policijske postaje Vukovar naglasio je kako ovaj slučaj predstavlja jednu dobru i pozitivnu priču iz našeg grada.

-Napravili smo jednu lijepu priču iz Vukovara koja je znak dobročinstva i poštenja među građanima. Policija u zajednici proaktivno reagira i ovo je jedan dobar čin i slijed kako moramo dalje nastaviti raditi u suradnji s građanima – poručio je Božić.

Ovo nije čest slučaj i mnogi ne bi vratili novac da ga pronađu na ulici, istaknuo je načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular. Upravo kako bi poslali pozitivnu poruku iz Vukovara, u policiji su odlučili upriličiti ovo uručenje zahvalnice. -Cijeli je ovaj slijed događaja dokaz da još uvijek ima dobrih i poštenih ljudi koji žive u Vukovaru i Slavoniji. Zahvaljujem još jednom Željku Belecu, mnogi na njegovom mjestu to ne bi napravili – istaknuo je Kapular.

Pročitano 949 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar