NAJNOVIJE
Zlatko Novoselac na čelu vinkovačkog HKS-a

Na jučer održanom osnivačkom zboru Hrvatske konzervativne stranke i platforme Hrvatskih suverenista za grad Vinkovce, za predsjednika organizacije jednoglasno je izabran Zlatko Novoselac, a za dopredsjednike Mirta Arlović i Marko Šekerija, priopćeno je iz te stranke.

(Petak, 29 Svibanj 2020 10:05)
U OBŽ samo tri osobe u samoizolaciji

Prema podacima dežurnih službi koji su jutros (29. svibnja 2020. godine) pristigli u Županijski stožer civilne zaštite, na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata nije bilo bitnih promjena u vezi koronavirusa.

(Petak, 29 Svibanj 2020 09:52)
U županiji i dalje bez novo zaraženih osoba

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih, propćio je Stožer civilne zaštite VSŽ.

(Petak, 29 Svibanj 2020 09:19)
Održana sjednica Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a

U Vukovaru je održana sjednica Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a na kojoj su donesene odluke o proširenju Povjerenstva, stvaranju operativnih temeljnih organizacija u svim dijelovima grada i imenovanju koordinatora za predstojeće parlamentarne izbore.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 19:04)
Velika projektna suradnja u turizmu

Projekt Okusi hrvatske tradicije provodi se na području 10 Županija a u njemu trenutno sudjeluje 129 ugostiteljskih objekata.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 15:19)
Vlada uredbom omogućuje lakši prijelaz u viši razred ranjivim skupinama učenika

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela uredbu kojom se učenicima razredne nastave omogućuje prijelaz u viši razred bez obzira na ocjene, dok će učenici od petog do osmog razreda imati pravo na popravak uz četiri negativne ocjene, javlja Hina.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:42)
Jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je Nacionalni stožer Civilne zaštite ne navodeći u kojoj se to županiji dogodilo.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:40)

Pošteni nalaznik u Vukovaru predao policiji 2200 eura, nagrađen zahvalnicom

Dobra suradnja policije i građana Dobra suradnja policije i građana Foto: Marija Molnar

Načelnik Policijske postaje Vukovar Vlado Božić i načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular uručili su u prostorijama vukovarske policije posebnu zahvalnicu Željku Belecu iz Vukovara za savjesnu predaju veće svote novca pronađene na ulici.

Belec je naime na Drvenoj pijaci u Vukovaru pronašao novčanik s 2200 eura, a kako uz novac nije bilo nikakvih dokumenata, novčanik je predao vukovarskoj policiji. Tijekom istrage utvrđeno je da novac pripada Antunu Koprivnjaku, pastoru Evanđeoske crkve u Vukovaru, a bio je namijenjen sanaciji garaže u ovoj crkvi. Novac mu je ispao iz torbe u blizini crkve i gubitak je prijavio policiji. Već nakon nekoliko dana novac mu je vraćen.

-Koristim priliku zahvaliti Željku kao poštenom nalazniku koji je pomogao da dođem ponovno do novca te posebno policiji koja je savršeno odradila svoj posao – istaknuo je Koprivnjak.

Za nalaznika Željka Beleca niti jednog trenutka nije bilo sumnje što s pronađenim novcem treba učiniti

-Za mene nije bilo dileme, jedina prava stvar koju sam ja smatrao da trebam napraviti je predati novac policiji jer to je jedino mjesto na kojem se mogu susresti nalaznik i onaj kome novac pripada – rekao je Belec.

Vlado Božić, načelnik Policijske postaje Vukovar naglasio je kako ovaj slučaj predstavlja jednu dobru i pozitivnu priču iz našeg grada.

-Napravili smo jednu lijepu priču iz Vukovara koja je znak dobročinstva i poštenja među građanima. Policija u zajednici proaktivno reagira i ovo je jedan dobar čin i slijed kako moramo dalje nastaviti raditi u suradnji s građanima – poručio je Božić.

Ovo nije čest slučaj i mnogi ne bi vratili novac da ga pronađu na ulici, istaknuo je načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular. Upravo kako bi poslali pozitivnu poruku iz Vukovara, u policiji su odlučili upriličiti ovo uručenje zahvalnice. -Cijeli je ovaj slijed događaja dokaz da još uvijek ima dobrih i poštenih ljudi koji žive u Vukovaru i Slavoniji. Zahvaljujem još jednom Željku Belecu, mnogi na njegovom mjestu to ne bi napravili – istaknuo je Kapular.

Pročitano 303 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija