Ispiši ovu stranicu

Počinje predškola za vukovarske predškolarce

Ilustracija Ilustracija Arhiva

Program predškole obvezan je za svu djecu koja će iduće jeseni krenuti u prvi razred osnovne škole, a nisu uključena u predškolski sustav, odnosno  ne pohađaju vrtić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić pozvala je roditelje sve djece koja još uvijek nisu upisana u program predškole da se prijave te da u srijedu, 30. listopada, dođu na roditeljski sastanak.- U PO Leptirić u Borovu naselju sastanak će se održati u 16.30 sati, a u PO Vukovar Novi u Županijskoj ulici u 18 sati – pojašnjava Kulić.

Program predškole traje najmanje 150 sati, a često za djecu koja nikada nisu pohađala dječji vrtić  osiguraju i 250 do 350 sati.
-Program predškole nije škola, nego mi djeci olakšavamo prijelaz između roditeljskog doma i škole. Predškola prati psihofizičke osobine djece tog uzrasta. Važno nam je da djeca savladaju grafomotoriku i logičko razmišljanje, a sve to radimo kroz igru, poručuje Kulić.

Zahtjev za predškolu roditelji mogu pronaći na internet stranicama dječjeg vrtića, popuniti ga i dostaviti u upravu vrtića u  ulici Eugena Kvaternika 27 ili se mogu odazvati na roditeljski sastanak na kojem će im sve biti objašnjeno, poručuje Kulić.

Pročitano 927 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić