Ispiši ovu stranicu

Zasadi drvo, ne budi panj - akcija provedena u Vukovaru na dvije lokacije

Sadili hrast, katalpu i poljski javor Sadili hrast, katalpu i poljski javor Foto: Marija Molnar

Od petka do nedjelje u cijeloj Hrvatskoj traje akcija sadnje stabala pod nazivom Zasadi drvo, ne budi panj. Riječ je o istoimenoj građanskoj inicijativi pokrenutoj s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način poboljšati uvjete u svojoj životnoj sredini te doprinijeti borbi protiv klimatskih promjena u svijetu.

U akciju se uključio i Grad Vukovar pa su volonteri – djeca osnovnih i srednjih škola kao i građani danas sadili drveće na dvije lokacije, u park - šumi Adica i u četrvti Borovo Naselje

- Sadnice su donirale Hrvatske šume, pa ćemo tako u park-šumi Adica posaditi 40 hrastova, a u Borovo Naselju, na Vijencu Ruđera Boškovića između igrališta za djecu i igrališta za pse,  17 sadnica katalpe i poljskoga javora. Grad Vukovar pozdravlja sve inicijative koje dolaze od strane građana pogotovo ekološke. Današnjoj akciji odazvali su se školarci i građani – istaknuo je Domagoj Togonal, viši referent za komunalno gospodarstvo u vukovarskoj gradskoj upravi.

Cilj je ove građanske inicijative potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da bilo samostalno, bilo u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske, na privatnim i javnim površinama, zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnost i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.

 

Pročitano 857 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar