Ispiši ovu stranicu

VSŽ se uključila u akciju "Zasadi drvo ne budi panj"

Zasađeno drvo u dvorištu palače Srijem Zasađeno drvo u dvorištu palače Srijem Foto: VSŽ

U kolektivnu akciju sadnje stabala pod nazivom “Zasadi drvo, ne budi panj”, uključila se i Vukovarsko-srijemska županija. 

Tom prigodom župan Božo Galić je izjavio: " Županija se uključila u akciju sadnje stabla KATALPA, u našem perivoju Palače Srijem, županijske upravne zgrade u Vukovaru. Ovom akcijom, koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, i mi želimo dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena i uređivanja okoliša u kojem živimo i radimo. "

Građanska inicijativa pokrenuta je kako bi mjesta diljem Hrvatske zasadila što više stabala, ozelenili svoje sredine, pogotovo one urbane.

Akcija "Zasadi drvo, ne budi panj" održava se 25., 26. i 27. listopada diljem Hrvatske, a Hrvatske šume pripremile su više od deset tisuća sadnica,  i pozivaju se građani na odaziv toj kolektivnoj sadnji drveća.

Naime, cilj inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji s lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske zasade što više stabala kako bi pridonijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina.

Pročitano 852 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac