Ispiši ovu stranicu

Sutra se u Vinkovcima održava 1.festival šunke, vina, rakije i kulena

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Članovi udruge Vinkovački šokački rodovi, Turistička zajednica grada Vinkovaca i Grad Vinkovci organiziraju prvi Festival šunke, vina, rakije i kulena kako bi obogatili sadržaje turističke gastro ponude, ali i povećali atraktivnost Vinkovaca kao poželjne turističke destinacije.

Osim gospodarskog, turističkog i gastronomskog, festival će imati i edukativno-natjecateljski aspekt, gdje će se svi prijavljeni izlagači natjecati u četiri zasebne kategorije - najbolja šunka, najbolje vino, najbolja rakija i najbolji kulen, a ocjenjivat će ih stručno povjerenstvo.

-Na sajmu će osim natjecatelja sudjelovati i ostali proizvođači pretežno prehrambenih proizvoda područja Slavonije, Baranje i Srijema, a sajam je otvoren za sve posjetitelje u subotu 26. listopada od 10 do 16 sati, u dvorani Barun Trenk. Od 20 sati, u istoj dvorani, planirana je svečana večera na kojoj će biti proglašeni pobjednici natjecateljskog dijela. Pozivamo sve da posjete 1. festival šunke, vina, rakije i kulena i dožive okuse Slavonije protkane zlatom - istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković, dodavši i da su za ovu prigodu tiskali i poseban gastro letak Vinkovaca

Pročitano 946 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar