NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Energetski obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Borovo Naselju

Projekt vrijedan milijun i pol kuna Projekt vrijedan milijun i pol kuna Foto: Arhiv HRV-a

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu dječjeg vrtića u Borovo Naselju. Tijekom obnove izvedeni su fasaderski, limarski, izolaterski, stolarski, bravarski te elektrotehnički radovi, a cijeli je proces proveden u dvije faze.

- Projekt energetske obnove ove zgrade vrijedan je milijun i pol kuna. Javili smo se na poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i dobili dio sredstava, dio je sufinanciran iz Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, a dio iz proračunskih sredstava grada. Ovom obnovom pokrili smo slabe točke poput stolarije i svjetlarnika na krovu, a zgrada je dobila i novu fasadu debljine 15 cm. Objekt je sada energetski učinkovitiji, racionalizirali smo sredstva koje je ustanova imala u potrošnji, prije svega na stavci grijanje i zagrijavanje te u konačnici učinili ovaj objekt udobnijim, modernijim i vizalno atraktivnijim - istaknuo je tijekom obilaska objekta gradonačelnik Ivan Penava.

Okončanjem energetske obnove zgrade ovog vrtića došlo je do značajnih ušteda na potrošnji energije u samom objektu i to čak do 60 posto. Odlična je vijest i povećanje broja djece od ove pedagoške godione u oba vukovarska dječja vrtića.

- Nakon nekoliko godina stagnacije, ove godine smo upisali 50 djece više u Dječji vrtić Vukovar 1 i sada ih je 587 prema posljednjem popisu. Dječji Vukovar 2 također ima porast djece i trenutno ih je blizu 200. U ovom pak objektu smješteno je 160 djece. Do sada smo imali velike troškove grijanja u ovoj zgradi, u zimskim mjesecima i do 40 tisuća kuna i nadamo se da će se ta cifra ovom energetskom obnovom smanjiti – naglasila je Mirjana Kulić, ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1.

Iz vukovarske gradske uprave pojašnjavaju da se proces energetske obnove odvijao u dvije faze, a svi ugovoreni radovi izvedeni su u ugovorenom roku. Vrijednost prve faze energetske obnove je 1.136.904,62 kune s PDV-om, a ugovaratelj je tvrtka Planum – građenje d.o.o. Vukovar, a tu fazu sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Druga faza iznosa je 352.604,95 kuna s PDV-om, ugovaratelj je tvrtka Ukras d.o.o. Osijek, a sufinancirao ju je Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara.

Pročitano 163 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija