Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru obilježen treći Dan Zaklade Novo sutra, predstavljeni projekti koje će financirati ove godine

Zaklada Novo sutra neprofitna je organizacija osnovana 2016. godine s ciljem da društvo učini uspješnijim, obrazovanijim i humanijim. Svake godine  dodjeljuje 10 do 15 stipendija studentima te subvencionira razvojne projekte na dobrobit zajednice. Pod šatorom na Trgu Republike Hrvatske  u Vukovaru predstavljeni su ovogodišnji projekti Zaklade.

-Riječ je o projektima sa 6 vukovarskih osnovnih škola za kupovinu STEM laboratorija vrijednosti 300.000 kuna, projektu s OŠ Josipa Matoša za kupovinu setova za djecu smanjenih motoričkih i govornih sposobnosti vrijednosti 50.000 kuna, projektu s Udrugom Mali Zmaj za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece iz Zagreba kojoj ćemo subvencionirati aplikaciju za pronalaženje donatora djeci te projektu sa školom Ljudevita Gaja iz Osijeka za građenje senzorne sobe. Osim toga Zaklada ima i 13 novih stipendista, ističe upravitelj Zaklade  Davor  Relatić.

Osim prezentacije projekata, najmlađi su mogli uživati u slatkišima, klaunima te nastupu Maje Šuput. Sjedište Zaklade novo sutra je u Vukovaru, a njezin osnivač je Pavao Vujnovac, vlasnik regionalne energetske kompanije ENNA i Prvog plinarskog društva.

Pročitano 753 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić