Ispiši ovu stranicu

Zbog izgradnje dječjeg igrališta premješta se suhozidni zavjetni križ u Vatikanskoj ulici u Vukovaru

Hrvatski branitelji iz grada Paga  u dogovoru s Gradom Vukovarom i Savjetom za branitelje gradonačelnika grada Vukovara počeli su jutros premještanje suhozidnog križa četrdesetak metara bočno.

-Dogovorili smo se da suhozidni križ premjestimo bočno kako bismo imali dovoljno mjesta za dječje igralište koje će se ovdje izgraditi.  Došlo nam je 37 branitelja iz grada Paga, a u premještanju križa pomažu i vukovarski branitelji te deset djelatnika Javnih radova. Tu je i bager od Komunalca pa će sve biti napravljeno vrlo brzo, pojasnio je član Savjeta za branitelje gradonačelnika grada Vukovara Zlatko Zaoborni.

S braniteljima iz Paga došao je i Davor Fabijnić, zamjenik gradonačelnika grada Paga i predsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskoga rata grad Paga.
-Zajedno s našim braniteljima iz UHVDR-a Grada Paga već smo napravili mnogo suhozidnih križeva, a prije dvije godine jedan smo, iz poštovanja prema ovome gradu i njegovim žrtvama, željeli pokloniti gradu Vukovaru. Križ je napravljen od našega kamena i njime smo željeli dati svoj obol patnji ovoga grada - rekao je Fabijanić.

Suhozid kriz sastavljen

Križ bi trebao biti završen u prijepodnevnim  satima, a popodne će branitelji iz Paga odigrati s vukovarskim braniteljima na nogometnom igralištu na Mitnici prijateljsku utakmicu nakon čega će uslijediti druženje.

Pročitano 1002 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić