Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Aktualni sat prošao s tek nekoliko pitanja gradonačelniku Penavi

Na Aktualnome satu gradonačelnika 25. sjednice Gradskoga vijeća Vukovara postavljeno je tek nekoliko pitanja gradonačelniku Ivanu Penavi. Radivoja Đurića iz HDZ-a je zanimalo zašto djeca iz Dječjega vrtića Vukovar 2 nisu bila na koncertu u Zagrebu kojega su organizirali Gradišćanski Hrvati kako bi prikupili novac za potrebe vukovarskih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2.

-Ovaj scenarij podsjeća na situacije kada braniteljske udruge grada Vukovara dijele poklone svoj djeci Vukovara. Tada poziv također dobiju i škole u kojima se odvija nastava na srpskome jeziku i pismu, a koje svoju djecu ne puste da prime poklone. To govori u prilog tezi da unatoč našim pokušajima da u gradu ne dijelimo djecu, određena politika to radi i time ne radi dobro ni ovome gradu, ni toj djeci- rekao je Penava.  

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček koji je od samoga sudjelovao u organizaciji te akcije ispred Grada Vukovara potvrdio  je kako sadašnja vlast u gradu nije nikada dijelila djecu po nacionalnosti.

- Sve odluke koje donosi aktualna vlast, donosi ih za dobrobit  svih građana Vukovara, bez obzira kojoj nacionalnosti pripadali, ali očito kako određenoj politici u gradu Vukovaru to ne odgovara- rekao je Pavliček.

Ravnateljica Dječjega vrtića Vukovar 2 Marina Latinović rekla kako je ona odlučila da djeca Dječjega vrtića Vukovar 2  neće ići u Zagreb, jer su djeca tamo trebala pjevati pjesme Ne dirajte mi ravnicu  i Neka cijeli ovaj svijet  iz mjuzikla Jalta Jalta, što nije bilo po volji njihovim roditeljima. Predraga Mišića iz HKS- a zanimalo je hoće li navijačka skupina Grobari dobiti dopuštenje da oslika jedan zid u gradu?

Penava je potvrdio da je upit došao od spomenute navijačke skupine da naglasio kako se u Gradu trude dati jednaku priliku svim navijačkim skupinama te da je riječ o navijačkoj skupini koja navija za beogradski Partizan.  Naglasio je kako ta navijačka skupina promovira vrijednosti suprotne ustavu RH i Domovinskoga rata vrlo često negirajući Hrvatima pravo na svoju državu jednako kao i neke druge skupine u susjednoj državi i kao takvima nema prostora za njihovo djelovanje u Vukovaru.

Filip Sušac iz HKS-a predložio je gradonačelniku budući da je Grad osnivač osnovnih škola u Vukovaru  da se uvede nagrađivanje profesora za njihov rad kao i učenika koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima. Raspravljalo se i o šteti koju su građani grada Vukovara pretrpjeli u srpnju ove godine tijekom nevremena,  a što je zanimalo vijećnika Srđana Kolara (SDSS). Rečeno je kako je ukupno zaprimljeno 1700 prijava a grad je predvidio 15 milijuna kuna za odštetu građanima.  Darka Buljana (SDP) zanimalo je kada će nova vukovarska marina početi s radom?

Penava je odgovorio   kao još nisu prenesena prava s resornoga ministarstva na Grad Vukovar, nakon čega će Grad raspisati natječaj za koncesiju objekta.  

Goran Bošnjak (SDP) uputio je primjedbu zašto se prometnice koje su obavljene u gradu Vukovaru  ponovno devastiraju zbog novih radova. Odgovorio mu je pročelnik Upravnoga odjela komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig da su to projekti Hrvatskih cesta koje ugovaraju radove.

Damira Madunu iz Živoga zida zanimalo je ponovno što je s 1 milijun  i 33 tisuće kuna  koje je Vodovod grada Vukovara za vrijeme mandata bivšeg direktora doznačio tvrtki Gradnja Osijek za plaćanje komunalnoga doprinosa po ugovoru za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda?

Direktor Vodovoda grada Vukovara Dario Tišov je rekao je kako je riječ o  stavci koja je uključivala ishođenje  dozvola i suglasnosti, a koje su uključivale i plaćanje komunalnoga doprinosa.

Pročitano 858 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI