Ispiši ovu stranicu

U dvorani Lisinski održan koncert za vukovarske vrtiće

Humanitarni koncert za djecu Vukovara Humanitarni koncert za djecu Vukovara Foto: DV Vukovar 1

Pod pokroviteljstvom Vlade RH i Grada Zagreba, a u organizaciji međunarodne udruge Gradišćanskih Hrvata – Gradišćansko društvo Hrvat S.A.M. (Slovačka-Austrija-Mađarska), u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu održan je humanitarni koncert s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu dječjih vrtića u Vukovaru. Nastupio je zbor Gradišćanskih Hrvata Pax et Bonum sa solistima, pod dirigentskom palicom Ive Šeparovića te gosti Jasna Zlokić, Tereza Kesovija, Matko Jelavić, Zorica Kondža, klapa Rikordo, Županijski tamburaški orkestar Stjepan Bujan Stipić i dr.

Ovom velikom humanitarnom koncertu nazočilo je i 30-tak djece iz vukovarskih dječjih vrtića koja su također nastupila, doznajemo od ravnateljice Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjane Kulić.

-Jako je lijepo da se Vukovar nalazi u srcu i Hrvatima izvan domovine. Na ovaj smo koncert poveli 30 djece iz naših vrtića koji su uživali, pjevali i plesali zajedno s impozantnim zborom od 180 članova, a voditeljica programa je posebno naglasila činjenicu da je upravo na ovom našem događaju po prvi puta otkad postoji dvorana Vatroslava Lisinskog, na pozornici stajalo 220 sudionika programa. Inače, ova se humanitarna akcija nastavlja, odnosno pozivom na broj 060 9004 također se prikupljaju sredstva za djecu vukovara. Dosad prikupljene donacije utrošit ćemo za naš područni objekt Leptirići odnosno Borovo u Borovu naselju i to za popravak i soboslikarske radove u zajedničkoj dvorani, tende oko vrtića zbog sigurnosnog protokola, vanjska igrala te antistres podloge – istaknula je Kulić.

Pročitano 747 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar