Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Proslavljen crkveni god u Župi BDM Kraljice mučenika

U subotu, 12. listopada, na svetkovinu crkvenoga goda, svečanim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi BDM Kraljice mučenika u Vukovaru započela je Milosna godina, pod geslom: „Na putu ljubavi i oproštenja“. Vrijeme je to u kojem će se vjernici posebno utjecati našem hrvatskom blaženiku, kardinalu Alojziju Stepincu. Misno slavlje prigodom crkvenoga goda ove župe predvodio je mons. dr. Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca. U koncelebraciji je bila većina svećenika Vukovarskog dekanata, domaći župnik i svećenici gosti, a pjevanje su predvodili pjevači domaće župe.

Mons. Batalja zahvalio župniku, vlč. Zvonimiru Martinoviću na pozivu u grad Vukovar o ovoj prigodi. Misnom slavlju nazočili su vukovarski gradonačelnik  Ivan Penava  i dožupan Vukovarsko-srijemske županije, Damir Barna.

Mons. Juraj Batelja obvezao se pred svim prisutnim vjernicima ponovno doći u nedjelju 04. listopada 2020. godine i donijeti moći blaženoga Alojzija Stepinca u Vukovar te ih ostaviti na javno štovanje u župnoj crkvi BDM Kraljice mučenika. Na koncu, 10. listopada 2020., milosnu će godinu Blažene Djevice Marije Kraljice mučenika i blaženoga Alojzija Stepinca, svečanim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi zaključiti nadbiskup đakovačko-osječki, mons. dr. Đuro Hranić.

Pročitano 764 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI