NAJNOVIJE
U Hrvatskoj jedna novooboljela osoba od COVID-a 19

U Hrvatskoj je posljednja 24 sata zabilježena jedna novooboljela osoba od COVID-a 19,  a riječ je o osobi koja dolazi iz Koprivničko-križevačke županije.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 14:04)
Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog stanja

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola slabijeg imovinskog statusa za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz proračuna, kao i odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola, javlja Hina.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 13:36)
Broj nezaposlenih počeo se smanjivati

U evidenciji Područnoga ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u Vukovaru nalaze se 2.453 nezaposlene osobe.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:54)
Informacije o izborima na web stranici VSŽ

U susret predstojećim parlamentarnim izborima, na službenoju web stranici Vukovarsko-srijemske županije, građani mogu pronaći važne obavijesi te informacije vezane uz izborni proces.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:26)
Uskoro prijava za Popis poljoprivrede

Nastavljaju se aktivnosti vezane za Popis poljoprivrede 2020.,  koji će se provoditi od 14. rujna do 14. listopada 2020.godine, objavljeno je na web stranicama vukovarske gradske uprave.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:18)
Policija u Borovu zaplijenila 770 kg duhana

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Borova zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina, a rezultiralo je zapljenom 770 kg duhana i drugih predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:59)
Novi red vožnje gradskog prijevoza

Zbog učestalih upita i zamolbi građana da se reducirani vozni red koji je na snazi od 01. lipnja 2020.g. prilagodi stvarnim potrebama radnika te sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH, a u suradnji s prijevoznikom, usuglašen je novi red vožnje gradskog prijevoza koji će se započeti provoditi od 05. lipnja 2020.g. do 31. kolovoza 2020.g.

Novi gradski red vožnje

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:53)

Dan otvorenih vrata u PO Leptirić

Bivši vrtićanci prezentiraju sviranje sadašnjim Bivši vrtićanci prezentiraju sviranje sadašnjim Foto: Dječji vrtić Vukovar I

U okviru Dana otvorenih vrata u Dječjem vrtiću Vukovar I, Područnom objektu Leptirić u Borovu naselju  mališane su posjetili učenici Glazbene škole, bivši polaznici tog vrtića. 

Njih desetak mališanima je predstavilo instrumente na kojima sviraju i odgovaralo na brojna dječja pitanja.
- Ove smo godine Dan otvorenih vrata odlučili učiniti još svečanijim, melodičnijim, veselijim, i posebnijim pa smo u goste pozvali bivše polaznike našeg vrtića za koje i same odgojiteljice kažu da su glazbeni talent prepoznavale u njima još dok su bili mali. Sada su to velika djeca, koja iza sebe imaju već nekoliko godina glazbenog iskustva, brojne nagrade i nastupe.

Svim odgojnim skupinama pokazali su kako se svira gitara, flauta, klavijature, tambura, bisernica, harmonika, violina …., rekla je Olesja Beč, pedagoginja u Dječjem vrtiću Vukovar I dodajući kako vjeruje da su na ovaj način zagolicali maštu nekom djetetu te mu otvorili vrata ovoj vrsti umjetnosti.

Suradnja je ostvarena na inicijativu odgojiteljica koje i dalje prate rad i uspjehe svojih nekadašnjih vrtićanjaca, pojašnjava Beč.
- Naše odgojiteljice su se čule s tim učenicima što opet pokazuje koliki trag ostavljaju u životima djece, ostaju s njima u dobrim odnosima te  i dalje prate njihov rad i uspjehe. Taj dobar odnos također koriste kako bi surađivali pri podizanju kvalitete rada s nekom novom djecom , naglašava Beč.

Pročitano 221 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija