Ispiši ovu stranicu

Ljubav djeci prije svega

Cilj je usmjeriti pozornost odraslih na djecu Cilj je usmjeriti pozornost odraslih na djecu Foto: Marija Molnar

Dječji vrtići Vukovar 1 i Vukovar 2 u suradnji s Gradom Vukovarom tradicionalno obilježavaju Međunarodni tjedan djeteta. Na središnjem gradskom trgu tim je povodom organiziran nastup vukovarske vrtićke djece, a nastupile su starije odgojne skupine s pripremljenim točkama.

- Međunarodni tjedan djeteta obilježavamo pod motom Ljubav djeci prije svega, a naša djeca poručuju odraslima da imaju u vidu i njihove prijedloge. Kažu da nisu zločesta nego da ponekad zaborave pravila, mole roditelje da razgovaraju s njima umjesto da su stalno na mobitelu itd. Cilj je u ovome tjednu usmjeriti pozornost odraslih na potrebe i prava djece, posebice položaj djeteta u zajednici u kojoj živi i djeluje – istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić.

Djecu je na središnjem gradskom trgu pozdravila i zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić

- Ovo je tjedan u kojemu svoju pozornost usmjeravmo na prava djeteta i sve ono što možemo učiniti da djeci uljepšamo život posebice ovdje na lokalnoj razini. Kao grad se trudimo u tome i činimo sve što je u našoj mogućnosti, stoga mi je iznimno drago istaknuti da raste broj djece u vrtićima. Samim time raste i potreba za raznim aktivnostima za djecu koje osiguravamo, sufinanciramo cijenu vrtića ali i razne manifestacije usmjerene na djecu, jer djeca su budućnost Vukovara i tu moramo usmjeriti svu svoju pozornost – istaknula je Mujkić.

Međunarodni tjedan djeteta nastavlja se i u subotu 12.listopada. kad će biti održana druga po redu vrtićka biciklijada.

Pročitano 804 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar