NAJNOVIJE
U tijeku je kampanja Time to move

Mirovna grupa mladih Dunav i PRONI Centar za socijalno podučavanje tijekom listopada provode u Vukovaru kampanju Time to move. Cilj je kampanje organiziranje događanja na kojima će mlade upoznati s raznim mogućnosti za odlazak u inozemstvo kao i mogućnostima sudjelovanja u međunarodnim projektima, istraživanju Europe ili stjecanju potrebnog iskustva za budućnost.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 13:45)
Vinkovci dobili ova parkirališta

Grad Vinkovci u okviru infrastrukturnih projekata ulažu znatna sredstva u izgradnju novih parkirališta.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 12:18)
Predstavljeni film i knjiga Oteto djetinjstvo o ratnoj siročadi

Povodom 15.dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru predstavljen je dokumentarni film i knjiga Oteto djetinjstvo, autora patera Pavla Crnjca. Riječ je o sudbinama hrvatske djece iz područja Rame 1942 godine koja su u ratnom vihoru ostala siročad. Autor prati sudbinu preživjelih, donosi cjelokupni popis djece i prikaz 20-tak preživjelih iz toga vremena.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 10:52)
Podignuta optužnica za ratni zločin počinjen u Vukovaru nad hrvatskim braniteljem

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjeg srbijanskog državljanina, nedostupnoga hrvatskim tijelima kaznenoga progona, tereteći ga za ratni zločin u Vukovaru nakon okupacije grada.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:59)
Hrvatskoj zeleno svjetlo za Schengen

Europska komisija dala je u utorak zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor bez unutarnjih graničnih kontrola što je hrvatski premijer nazvao još jednim velikim uspjehom Hrvatske, a pohvale su izrekli i visoki dužnosnici u Bruxellesu, javlja HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:44)
Energetski obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Borovo Naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu dječjeg vrtića u Borovo Naselju. Tijekom obnove izvedeni su fasaderski, limarski, izolaterski, stolarski, bravarski te elektrotehnički radovi, a cijeli je proces proveden u dvije faze.

(Utorak, 22 Listopad 2019 15:11)
Policija i dalje traga za razbojnicima koji su ranili i opljačkali zaštitare

Osječko-baranjska policija i dalje intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u ponedjeljak pucali na dvojicu zaštitara, prenosi HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 14:26)

Ljubav djeci prije svega

Cilj je usmjeriti pozornost odraslih na djecu Cilj je usmjeriti pozornost odraslih na djecu Foto: Marija Molnar

Dječji vrtići Vukovar 1 i Vukovar 2 u suradnji s Gradom Vukovarom tradicionalno obilježavaju Međunarodni tjedan djeteta. Na središnjem gradskom trgu tim je povodom organiziran nastup vukovarske vrtićke djece, a nastupile su starije odgojne skupine s pripremljenim točkama.

- Međunarodni tjedan djeteta obilježavamo pod motom Ljubav djeci prije svega, a naša djeca poručuju odraslima da imaju u vidu i njihove prijedloge. Kažu da nisu zločesta nego da ponekad zaborave pravila, mole roditelje da razgovaraju s njima umjesto da su stalno na mobitelu itd. Cilj je u ovome tjednu usmjeriti pozornost odraslih na potrebe i prava djece, posebice položaj djeteta u zajednici u kojoj živi i djeluje – istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić.

Djecu je na središnjem gradskom trgu pozdravila i zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić

- Ovo je tjedan u kojemu svoju pozornost usmjeravmo na prava djeteta i sve ono što možemo učiniti da djeci uljepšamo život posebice ovdje na lokalnoj razini. Kao grad se trudimo u tome i činimo sve što je u našoj mogućnosti, stoga mi je iznimno drago istaknuti da raste broj djece u vrtićima. Samim time raste i potreba za raznim aktivnostima za djecu koje osiguravamo, sufinanciramo cijenu vrtića ali i razne manifestacije usmjerene na djecu, jer djeca su budućnost Vukovara i tu moramo usmjeriti svu svoju pozornost – istaknula je Mujkić.

Međunarodni tjedan djeteta nastavlja se i u subotu 12.listopada. kad će biti održana druga po redu vrtićka biciklijada.

Pročitano 94 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija