Ispiši ovu stranicu

Mališani vukovarskih dječjih vrtića posjetili Gradsku upravu

Mališani vukovarskih dječjih vrtića posjetili Gradsku upravu Foto: Valerija Lozančić

Povodom Međunarodnog  tjedna djeteta u pratnji odgojiteljica i ravnateljica zamjenicu gradonačelnika Vukovara Ivanu Mujkić i pročelnika Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražena Kobaševića posjetila su djeca vukovarskih dječjih vrtića Vukovar I i Vukovar II.

Tijekom posjeta vrtićanci su zamjenici  postavljali brojna pitanja o njoj, njenom poslu, gradonačelniku i gradu na što je ona s veseljem odgovarala, a poslije su razmijenili i darove – crteže i slatkiše. 

-Gradska vijećnica je sigurno najveselija kada nam dođi mališani iz vrtića. Oni su najiskreniji i daju nam najbolju povratnu informaciju o tome što misle o našemu gradu. Grad se uistinu trudi svih ovih godina podržavati djecu i roditelje i pružiti im sve što je potrebno za sretno djetinjstvo. Činimo sve što je u našoj mogućnosti, ulažemo u obnovu centralne kuhinje, financiramo ljetovanja, sufinanciramo cijenu vrtića koja je prilično prihvatljiva. Trudit ćemo se i dalje obilježavati Međunarodni tjedan djeteta i činiti ovaj grad ljepšim za našu djecu – poručila je zamjenica Mujkić istaknuvši zadovoljstvo što je ove godine u vrtiće upisano 50 mališana više nego protekle godine.

Vrtići mujkić 2

-Međunarodni tjedan djeteta tradicionalno se održava svake godine u prvom punom tjednu listopada, a njegova je svrha usmjeriti pozornost odraslih na potrebe i prava djeteta te položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić.

U okviru Međunarodnog tjedna djeteta u petak je na Trgu Republike Hrvatske s početkom u 10 sati organiziran nastup vukovarske vrtićke djece, a u subotu će biti održana Druga vrtićka biciklijada te kviz znanja Promet nije šala ni opasnost mala.

Pročitano 633 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić