Ispiši ovu stranicu

Trojica vozila više od 236 km na sat

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Za vrijeme redovne kontrole brzine kretanja vozila na auto-cesti, u utorak, 8. listopada, policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci, zatekli su u činjenju prekršaja tri strana državljanina (Njemačke, Slovenije i Bosne i Hercegovine) koji su se kretali brzinom za 50 km/h većom od dopuštene na autocesti -245 km/h, 242 km/h i 236 km/h, priopćili su iz PU ukovarsko-srijemske. Na mjestu događaja vozačima su izdani prekršajni nalozi sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu po 5.000,00 kuna i 500,00 kn troškova postupka, te zaštitne mjera zabrane korištenja inozemnih vozačkih dozvola na području Republike Hrvatske u trajanju po jedan mjesec.

Također, na širem vinkovačkom području policijski službenici su od 7. do 8. listopada 2019.godine zatekli šest vozača pod utjecajem alkohola, 21 vozača koji su se kretali nedozvoljenom brzinom u naseljenom mjestu, dva vozača koja su upravljala vozilima prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom tj. bez položenog vozačkog ispita.

Protiv vozača zatečenih u prekršaju slijedi podnošenje optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz čl.216. st.1, Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te im prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 10.000,00 do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom koja će se po pravomoćnoj presudi izvršiti nakon stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom odnosno izdavanja vozačke dozvole, dok vlasnicima/korisnicima vozila koji su vozila dali na upravljanje slijedi izdavanje prekršajni naloga te izricanje novčane kazne u iznosu od 3.000,00 do 7.000,00 kuna.

"S obzirom na navedeni veliki broj počinjenih prekršaja samo u dva dana, te unatoč povećanju novčanih kazni koje su stupile po slijednim izmjenama Zakona osigurnosti prometa na cestama, pojedini vozači i dalje grubo krše prometne propise, zbog čega su policijski službenici samo ove godine uz naredbu smjestili na otriježnjenje 95 vozača. Policija će i dalje provoditi preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na suzbijanje navedenih prekršaja odnosno vožnje pod utjecajem alkohola i pod utjecajem droga, ali i na druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća!, stoji u pripćenju PU vukovarsko-srijemske.

Pročitano 602 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar