NAJNOVIJE
Obnovljeno dječje igralište u Vatikanskoj ulici, slijedi uređenje trga

Grad Vukovar dobio je na natječaju za donaciju dječjeg igrališta INE-industrije nafte d.d. sredstva kojima je obnovljeno dotrajalo i derutno dječje igralište u Vatikanskoj ulici. Stara su igrala zamijenjena novima u vrijednosti 225.500,00 kuna s PDV-om čime je ovaj dio naselja Mitnice dobio moderno uređeno i sigurno dječje igralište. Osim Vukovara na ovome je natječaju prošao još samo jedan grad u Hrvatskoj.

(Petak, 10 Srpanj 2020 13:20)
Odgođeni 31.pjesnički susreti u Drenovcima

Ovogodišnji 31. pjesnički susreti u Drenovcima, koji su se trebali održati 10. i 11. srpnja otkazani su zbog pogoršanoga epidemiološkoga stanja, a novi termin njihova održavanja najavljen je za 25. rujna, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

(Petak, 10 Srpanj 2020 12:24)
U Vukovaru teže ozlijeđen motociklist i suputnica

Jučer oko 14,30 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima, nekontroliranim spaljivanjem suhih biljnih ostataka nenamjerno je izazvan požar na njivi zasađenoj pšenicom čime je vlasniku, 41-godišnjaku iz Mlake Antinske, pričinjena materijalna šteta od više tisuća kuna, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

(Petak, 10 Srpanj 2020 10:21)
U Đakovu još 12 pozitivnih na koronavirus

Osječko-baranjska županija bilježi 20 novih oboljelih od koronavirusa, objavio je Stožer Civilne zaštite te županije.

(Petak, 10 Srpanj 2020 10:16)
Jedna novooboljela osoba iz Županje

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je novooboljela osoba od koronavirusa i to iz Županje, priopćio je Stožer Civilne zaštite VSŽ.

(Petak, 10 Srpanj 2020 09:44)
Otkazano ljetovanje vukovarske djece na otoku Čiovo

Općina Dugopolje, zbog epidemiološke situacije odustaje od organiziranja ljetovanja vukovarske djece, objavljeno je na službenim stranicama Grada Vukovara.

(Petak, 10 Srpanj 2020 09:01)
Volonteri uređivali vrtićko dvorište

PRONI Centar za socijalno podučavanje kroz programe „Volonterski centar Vukovar“ i „Info centar za mlade Vukovar“ organizirao je volontersku akciju „Moje igralište iz mašte“ u Dječjem vrtiću Vukovar 2 u Borovu naselju.

(Petak, 10 Srpanj 2020 08:45)

Trojica vozila više od 236 km na sat

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Za vrijeme redovne kontrole brzine kretanja vozila na auto-cesti, u utorak, 8. listopada, policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci, zatekli su u činjenju prekršaja tri strana državljanina (Njemačke, Slovenije i Bosne i Hercegovine) koji su se kretali brzinom za 50 km/h većom od dopuštene na autocesti -245 km/h, 242 km/h i 236 km/h, priopćili su iz PU ukovarsko-srijemske. Na mjestu događaja vozačima su izdani prekršajni nalozi sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu po 5.000,00 kuna i 500,00 kn troškova postupka, te zaštitne mjera zabrane korištenja inozemnih vozačkih dozvola na području Republike Hrvatske u trajanju po jedan mjesec.

Također, na širem vinkovačkom području policijski službenici su od 7. do 8. listopada 2019.godine zatekli šest vozača pod utjecajem alkohola, 21 vozača koji su se kretali nedozvoljenom brzinom u naseljenom mjestu, dva vozača koja su upravljala vozilima prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom tj. bez položenog vozačkog ispita.

Protiv vozača zatečenih u prekršaju slijedi podnošenje optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz čl.216. st.1, Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te im prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 10.000,00 do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom koja će se po pravomoćnoj presudi izvršiti nakon stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom odnosno izdavanja vozačke dozvole, dok vlasnicima/korisnicima vozila koji su vozila dali na upravljanje slijedi izdavanje prekršajni naloga te izricanje novčane kazne u iznosu od 3.000,00 do 7.000,00 kuna.

"S obzirom na navedeni veliki broj počinjenih prekršaja samo u dva dana, te unatoč povećanju novčanih kazni koje su stupile po slijednim izmjenama Zakona osigurnosti prometa na cestama, pojedini vozači i dalje grubo krše prometne propise, zbog čega su policijski službenici samo ove godine uz naredbu smjestili na otriježnjenje 95 vozača. Policija će i dalje provoditi preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na suzbijanje navedenih prekršaja odnosno vožnje pod utjecajem alkohola i pod utjecajem droga, ali i na druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća!, stoji u pripćenju PU vukovarsko-srijemske.

Pročitano 229 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija