Ispiši ovu stranicu

Otvoren Pevec u Vukovaru

Investicija vrijedna 45 milijuna kuna Investicija vrijedna 45 milijuna kuna Foto: Marija Molnar

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni otvoren je novoizgrađeni prodajni centar hrvatskog trgovačkog lanca Pevec d.d. Prostire se na pet tisuća četvornih metara prodajne površine i početak je jedinstvenoga kompleksa maloprodajnoga parka s brojnim sadržajima od 10 000 četvornih metara, a kojeg ova trtka planira otvoriti iduće godine.

- Iznimno sam radostan što smo uspjeli izgraditi ovaj objekt, prvi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u našem Gradu Heroju. Osiguranje radnih mjesta i omogućavanje ostanka brojnih obitelji u simbolu Domovinskog rata je neprocjenjivo. Uvijek iznova naglašavam kako su zaposlenici naš najvredniji dio i ponosan sam na činjenicu što su upravo nas izabrali za poželjnog poslodavca. Međutim, naše ulaganje u Slavoniju ne prestaje u Vukovaru, radovi na novom centru u Vinkovcima napreduju, kao i rekonstrukcija centra u Slavonskom Brodu – izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevec d.d., povodom otvorenja u Vukovaru.

 

Pevec2

Čestitavši tvrtki Pevec na otvorenju, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava posebno je naglasio dugogodišnju i pouzdanu suradnju Grada Vukovara s ovom tvrtkom, odnosno Pevecove humanitarno-socijalne projekte u gradu, od sufinanciranja Pučke kuhinje s 20 tisuća kuna mjesečno unazad tri godine, preko Vukovar film festivala do klizališta.

-Želim gospodinu Lovrinčeviću i svim djelatnicima Peveca toplu dobrodošlicu. Ovim putem im se zahvaljujem za sve što čine za dobrobit grada Vukovara i njegovih građana. Na ovom su mjestu posljednjih 30 godina stajale ruševine, a sada imamo moderan objekt i daljnje planove za nastavak širenja i razvoja ovog dijela Vukovara – rekao je Penava zahvalivši ujedno upravi i na novootvorenim radnim mjestima.

Član uprave Peveca za financije i direktor tvrke Pevec logistika Krešimir Bubalo naglasio je da je vukovarski Pevec 25-i centar otvoren u Hrvatskoj.

-Zaokružili smo važan projekt, uložili 45 milijuna kuna i za nas je ovo važna investicija jer je Vukovar važan. Zaposleno je 50-tak ljudi, a javilo se preko 600 zainteresiranih. Zahvaljujem gradonačelniku Penavi i Gradu Vukovaru na operativnosti, po tome se Vukovar bitno razlikuje od drugih sredina jer ovdje smo za šest mjeseci izgradili i u 15 dana opremili ovaj prostor – istaknuo je Bubalo.

 

Rados Penava Bubalo

 

Pevec d.d., prvi hrvatski trgovački lanac, posluje od 1990., a u posljednje tri godine povećao je prihode za 65 posto, dok je neto dobit povećana za gotovo 480 posto. Uz to, Pevec je u istom razdoblju stekao pravo vlasništva u deset prodajnih centara, otvorio pet novih prodajnih centara i zaposlio gotovo 600 novih djelatnika. Ukupno je u Pevecu zaposleno oko 2000 djelatnika. Osim već spomenutih prodajnih centara u Vukovaru, Slavonskom Brodu i Vinkovcima, u narednom razdoblju planira se i gradnja novog prodajnog centra u Splitu.

 

Tamburasi

Pročitano 1146 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar