NAJNOVIJE
Nenad Bučko ponovno na čelu županijskog HNS-a

Nenad Bučko ponovno je izabran na čelo vukovarsko-srijemskog HNS-a odlučili su članovi Izborne skupštine županijske organizacije ove stranke.  

-Vjerujem da imamo perspektivu s obzirom na ekipu koja radi za svoju sredinu u općinama, gradovima i županijskoj skupštini. Nisu bitne boje, bitni su ljudi i njihov doprinos otvaranju i rješavanju problema što i činimo. Vjerujem da svatko u svojoj sredini može učiniti ono ključno, a to je promjena. Bez fige u džepu, bez ideologije, bez podjela, postoje projekti koji ne smiju činiti razliku - od obrazovanja, infrastrukture, poduzetništva i gospodarstva i u tom smislu našu podršku imat će svi koji rade na dobro svoje sredine.- poručio je Bučko.  Novi potpredsjednici županijske organizacije su Mihaela Silović, zamjenica načelnika i predsjednica HNS-a Tordinci i čelnik privlačkog HNS-a Anto Stojanović.

(Utorak, 25 Veljača 2020 12:14)
Građani pozor! Ne nasjedajte na lažno predstavljanje!

U posljednjih nekoliko mjeseci na području naše županije, pojedine osobe prikupljaju pomoć predstavljajući se kao članovi Udruge osoba oštećenog sluha Vukovarsko-srijemske županije.

(Utorak, 25 Veljača 2020 10:28)
Potpisani ugovori za cjevovode Nuštar-Marinci i Soljani-Strošinci

U prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije potpisani su ugovori s izvođačima radova i predstavnicima tvrtki koje provode nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji cjevovoda Soljani-Strošinci i Nuštar-Marinci.

(Utorak, 25 Veljača 2020 09:50)
Penava: Prikupili smo dovoljan broj potpisa za kandidaturu

Gradonačelnik Ivan Penava  najavio je danas novinarima kako će u petak će Ivan Kovač, Davor Ivo Stier i on predati potrebne potpise za unutarstranačke izbore u HDZ-u.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 15:13)
Tradicionalni novinarski bal okupio 70-tak uzvanika iz cijele županije

U organizaciji Ogranka Hrvatskog novinarskog društva Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima je održan 21. novinarski bal. Riječ je godišnjem događaju za novinare i druge djelatnike u medijima iz naše županije koji iz godine u godinu privlači sve veći broj uzvanika. Tako se od nedavno novinarskome balu odazivaju i glasnogovornici institucija s našega područja.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:57)
Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo uputu školama da otkažu putovanja u Italiju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je uputu osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana, a nakon što se žarište koronavirusa razvilo i u nama susjednoj zemlji.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:48)
Policija pronašla drugog sudionika sukoba u Vukovaru

Nakon intenzivnog traganja, vukovarski policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad drugim sudionikom sukoba koji se dogodio 8. veljače pred trgovačkim centrom u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:11)

Otvoren Pevec u Vukovaru

Investicija vrijedna 45 milijuna kuna Investicija vrijedna 45 milijuna kuna Foto: Marija Molnar

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni otvoren je novoizgrađeni prodajni centar hrvatskog trgovačkog lanca Pevec d.d. Prostire se na pet tisuća četvornih metara prodajne površine i početak je jedinstvenoga kompleksa maloprodajnoga parka s brojnim sadržajima od 10 000 četvornih metara, a kojeg ova trtka planira otvoriti iduće godine.

- Iznimno sam radostan što smo uspjeli izgraditi ovaj objekt, prvi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u našem Gradu Heroju. Osiguranje radnih mjesta i omogućavanje ostanka brojnih obitelji u simbolu Domovinskog rata je neprocjenjivo. Uvijek iznova naglašavam kako su zaposlenici naš najvredniji dio i ponosan sam na činjenicu što su upravo nas izabrali za poželjnog poslodavca. Međutim, naše ulaganje u Slavoniju ne prestaje u Vukovaru, radovi na novom centru u Vinkovcima napreduju, kao i rekonstrukcija centra u Slavonskom Brodu – izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevec d.d., povodom otvorenja u Vukovaru.

 

Pevec2

Čestitavši tvrtki Pevec na otvorenju, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava posebno je naglasio dugogodišnju i pouzdanu suradnju Grada Vukovara s ovom tvrtkom, odnosno Pevecove humanitarno-socijalne projekte u gradu, od sufinanciranja Pučke kuhinje s 20 tisuća kuna mjesečno unazad tri godine, preko Vukovar film festivala do klizališta.

-Želim gospodinu Lovrinčeviću i svim djelatnicima Peveca toplu dobrodošlicu. Ovim putem im se zahvaljujem za sve što čine za dobrobit grada Vukovara i njegovih građana. Na ovom su mjestu posljednjih 30 godina stajale ruševine, a sada imamo moderan objekt i daljnje planove za nastavak širenja i razvoja ovog dijela Vukovara – rekao je Penava zahvalivši ujedno upravi i na novootvorenim radnim mjestima.

Član uprave Peveca za financije i direktor tvrke Pevec logistika Krešimir Bubalo naglasio je da je vukovarski Pevec 25-i centar otvoren u Hrvatskoj.

-Zaokružili smo važan projekt, uložili 45 milijuna kuna i za nas je ovo važna investicija jer je Vukovar važan. Zaposleno je 50-tak ljudi, a javilo se preko 600 zainteresiranih. Zahvaljujem gradonačelniku Penavi i Gradu Vukovaru na operativnosti, po tome se Vukovar bitno razlikuje od drugih sredina jer ovdje smo za šest mjeseci izgradili i u 15 dana opremili ovaj prostor – istaknuo je Bubalo.

 

Rados Penava Bubalo

 

Pevec d.d., prvi hrvatski trgovački lanac, posluje od 1990., a u posljednje tri godine povećao je prihode za 65 posto, dok je neto dobit povećana za gotovo 480 posto. Uz to, Pevec je u istom razdoblju stekao pravo vlasništva u deset prodajnih centara, otvorio pet novih prodajnih centara i zaposlio gotovo 600 novih djelatnika. Ukupno je u Pevecu zaposleno oko 2000 djelatnika. Osim već spomenutih prodajnih centara u Vukovaru, Slavonskom Brodu i Vinkovcima, u narednom razdoblju planira se i gradnja novog prodajnog centra u Splitu.

 

Tamburasi

Pročitano 474 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija