Ispiši ovu stranicu

Obilježen Svjetski dan cerebralne paralize

Udruga osoba s invaliditetom Bubamara Vinkovci pridružila se obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize te je u pješačkoj zoni istaknula svoj štand na kojem su se mogli naći i edukativni materijali o ovoj bolesti.

-Obilježavanjem ovog dana žele se osigurati djeci i odraslima s cerebralnom paralizom ista prava, pristup i mogućnosti u društvu. Podizanje svijesti prvi je korak prema ostvarivanju građanskih prava i uključivanju u društvo osoba s cerebralnom paralizom. Cerebralna paraliza kompleksan je invaliditet koji zahtjeva interdisciplinaran pristup - rekla je Laura Strmota, voditeljica poludnevnog boravaka u Bubamari.

Svjetski dan cerebralne paralize obilježava se u Hrvatskoj osmu godinu, s ciljem podizanja znanja i javne svijesti o cerebralnoj paralizi. U svijetu živi oko 17 milijuna osoba s cerebralnom paralizom. Osobe s cerebralnom paralizom često su “nevidljive” u društvu i isključene iz zajednice i upravo zbog toga pokret je započeo s temom “Ja sam ovdje”. Ovogodišnja događanja obilježavaju se pod motom “Mi smo ovdje!”.

Pročitano 619 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić