NAJNOVIJE
U Hrvatskoj jedna novooboljela osoba od COVID-a 19

U Hrvatskoj je posljednja 24 sata zabilježena jedna novooboljela osoba od COVID-a 19,  a riječ je o osobi koja dolazi iz Koprivničko-križevačke županije.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 14:04)
Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog stanja

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola slabijeg imovinskog statusa za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz proračuna, kao i odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola, javlja Hina.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 13:36)
Broj nezaposlenih počeo se smanjivati

U evidenciji Područnoga ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u Vukovaru nalaze se 2.453 nezaposlene osobe.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:54)
Informacije o izborima na web stranici VSŽ

U susret predstojećim parlamentarnim izborima, na službenoju web stranici Vukovarsko-srijemske županije, građani mogu pronaći važne obavijesi te informacije vezane uz izborni proces.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:26)
Uskoro prijava za Popis poljoprivrede

Nastavljaju se aktivnosti vezane za Popis poljoprivrede 2020.,  koji će se provoditi od 14. rujna do 14. listopada 2020.godine, objavljeno je na web stranicama vukovarske gradske uprave.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:18)
Policija u Borovu zaplijenila 770 kg duhana

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Borova zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina, a rezultiralo je zapljenom 770 kg duhana i drugih predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:59)
Novi red vožnje gradskog prijevoza

Zbog učestalih upita i zamolbi građana da se reducirani vozni red koji je na snazi od 01. lipnja 2020.g. prilagodi stvarnim potrebama radnika te sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH, a u suradnji s prijevoznikom, usuglašen je novi red vožnje gradskog prijevoza koji će se započeti provoditi od 05. lipnja 2020.g. do 31. kolovoza 2020.g.

Novi gradski red vožnje

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:53)

U Vukovaru otvoreni Dani hrvatskog turizma 2019.

Žele iskorak u kontinentalnom turizmu Žele iskorak u kontinentalnom turizmu Foto: Marija Molnar

U dvorcu Eltz u Vukovaru večeras su otvoreni Dani hrvatskog turizma 2019, skup turističkih djelatnika koji se do 5. listopada održava u pet slavonskih županija, po prvi puta u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Organizatori su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, a očekuje se oko 1500 sudionika – turističkih profesionalaca iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Otvorenju je nazočio i ministar turizma Gari Cappelli naglasivši kako su odabirom Slavonije, Baranje i Srijema za održavanje ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma željeli dodatno istaknuti turističku važnost ove hrvatske najistočnije kontinentalne regije. 

- Htjeli smo po prvi puta s ovim događajem biti na kontinentu i pokazati da hrvatski turizam nema samo sedam jadranskih županija nego i 13 na kontinentu, a sada smo uzeli u obzir ovih pet slavonskih. Imamo projekt Slavonija u kojemu ćemo 18,7 milijardi sredstava uložiti u projekte, ugovorili smo dosad 11 milijardi od čega 575 milijuna eura za projekte u turizmu. U svim tim projektnim aktivnostima želimo iskorak u kontinentalnom turizmu. Napravili smo i predstavit ćemo ovih dana strateški marketinški plan od 2019. do 2025. godine i na taj način gledati da razvijamo ovih pet slavonskih županija što bolje i kvalitetnije – izjavio je Capelli. 

U ime Grada Vukovara otvorenju je nazočila dogradonačelnica Ivana Mujkić. 

- Iznimno mi je drago što večeras možemo biti domaćini otvorenja Dana hrvatskog turizma i mislim da nema ljepše destinacije za ovakav događaj od perivoja dvorca Eltz. Drago mi je i što se možemo pohvaliti brojkama u turizmu i izuzetnim porastom kojega bilježimo u prvih devet mjeseci ove godine, oko 17 posto u dolascima i čak 25 posto u ostvarenim noćenjima. Prema tome Vukovar u turističkome smislu ide u dobrom smjeru. Nadam se da će održavanje ovakvih manifestacija tome doprinjeti kako bi ljudi uistinu prepoznali Vukovar i Slavoniju kao destinaciju izvrsnosti - istaknula je Mujkić. 

Bogati trodnevni program predviđen je u pet slavonskih županija Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj.

Pročitano 342 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija