NAJNOVIJE
U Hrvatskoj jedna novooboljela osoba od COVID-a 19

U Hrvatskoj je posljednja 24 sata zabilježena jedna novooboljela osoba od COVID-a 19,  a riječ je o osobi koja dolazi iz Koprivničko-križevačke županije.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 14:04)
Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog stanja

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola slabijeg imovinskog statusa za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz proračuna, kao i odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola, javlja Hina.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 13:36)
Broj nezaposlenih počeo se smanjivati

U evidenciji Područnoga ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u Vukovaru nalaze se 2.453 nezaposlene osobe.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:54)
Informacije o izborima na web stranici VSŽ

U susret predstojećim parlamentarnim izborima, na službenoju web stranici Vukovarsko-srijemske županije, građani mogu pronaći važne obavijesi te informacije vezane uz izborni proces.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:26)
Uskoro prijava za Popis poljoprivrede

Nastavljaju se aktivnosti vezane za Popis poljoprivrede 2020.,  koji će se provoditi od 14. rujna do 14. listopada 2020.godine, objavljeno je na web stranicama vukovarske gradske uprave.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:18)
Policija u Borovu zaplijenila 770 kg duhana

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Borova zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina, a rezultiralo je zapljenom 770 kg duhana i drugih predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:59)
Novi red vožnje gradskog prijevoza

Zbog učestalih upita i zamolbi građana da se reducirani vozni red koji je na snazi od 01. lipnja 2020.g. prilagodi stvarnim potrebama radnika te sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH, a u suradnji s prijevoznikom, usuglašen je novi red vožnje gradskog prijevoza koji će se započeti provoditi od 05. lipnja 2020.g. do 31. kolovoza 2020.g.

Novi gradski red vožnje

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:53)

Prijem za ravnatelje škola naše županije

U našoj  županiji radi preko tisuću prosvjetnih djelatnika U našoj županiji radi preko tisuću prosvjetnih djelatnika Foto: Marija Molnar

Svjetski dan učitelja slavi se 5.listopada unazad 25 godina, a tradicionalno tim povodom Vukovarsko-srijemska županija za ravnatelje osnovnih i srednjih škola upriličuje svečano primanje. Ove godine u palači Srijem u Vukovaru ravnatelje su primili dožupani Damir Barna, Josip Dabro i Đorđe Ćurčić te pročelnica Upravnoga odjela za obrazovanje Jadranka Mustapić Karlić.

Zahvalivši učiteljima i nastavnicima na njihovom doprinosu u stvaranju boljeg životnog standarda, dožupan Barna je istaknuo važnost njihovoga poziva.

-Osim što podučavaju generacije učenika i tako doprinose razvoju cjelokupnoga društva, učitelji i nastavnici usađuju našoj mladosti i ljubav prema svome kraju i zavičaju, a to nam je danas prijeko potrebno – naglasio je Barna.

Pročelnica Mustapić Karlić naglasila je kako je naša zemlja jedna od stotinu u svijetu koja obilježava ovaj dan te je učiteljima u ime Vukovarsko-srijemske županije uputila čestitku.

-Na ovaj dan ističemo važnost učiteljskoga poziva. On osim obrazovne komponente ima i onu odgojnu koja je iznimno važna. Želim našim učiteljima puno intimnoga zadovoljstva, lakih tema i zadovoljstva u radu te povratnih informacija od učenika - poručila je Mustapić Karlić. Dodala je i kako učitelji u životu svakoga čovjeka ostavljaju nemjeljiv trag i utjecaj te istaknula kako su još uvijek za svoj rad nedovoljno plaćeni.

Na području naše županije djeluje 67 osnovnih i srednjih škola u kojima radi preko tisuću prosvjetnih djelatnika. Problema ima, ali ih nastoje sustavno rješavati.

-U našoj županiji situacija s učiteljima je bolja nego s učenicima kojih je iz godine u godinu manje, iako se taj trend sada polako mijenja nabolje. Problem s učiteljima koji su iskazani kao tehnološki višak riješen je tako da su raspoređeni po drugim školama u našoj županiji. Uvijek se nadamo da situacija u kojoj učitelji rade i obavljaju svoje svakodnevne dužnosti mora biti bolja jer jedino što je važno i isplativo je ulaganje u budućnost, odnosno ulaganje u obrazovanje i učitelje – istaknula je Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića i voditeljica Županijskoga stručnoga vijeća ravnatelja osnovnih škola naše županije.

S njome se slaže i Josip Jovanovac, predsjednik Aktiva srednjoškolskih ravnatelja Vukovarsko-srijemske županije.

-Nastojimo probleme sustavno rješavati. U ovoj prigodi Svjetskoga dana učitelja želim istaknuti da sve kolege iz osnovnih i srednjih škola odgovorno rade svoj posao, a probleme koji dolaze rješavaju entuzijazmom i znanjem, pomažući na taj način mladim ljudima – naglasio je Jovanovac.

Pročitano 244 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija