NAJNOVIJE
U Hrvatskoj jedna novooboljela osoba od COVID-a 19

U Hrvatskoj je posljednja 24 sata zabilježena jedna novooboljela osoba od COVID-a 19,  a riječ je o osobi koja dolazi iz Koprivničko-križevačke županije.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 14:04)
Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog stanja

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola slabijeg imovinskog statusa za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz proračuna, kao i odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola, javlja Hina.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 13:36)
Broj nezaposlenih počeo se smanjivati

U evidenciji Područnoga ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u Vukovaru nalaze se 2.453 nezaposlene osobe.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:54)
Informacije o izborima na web stranici VSŽ

U susret predstojećim parlamentarnim izborima, na službenoju web stranici Vukovarsko-srijemske županije, građani mogu pronaći važne obavijesi te informacije vezane uz izborni proces.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:26)
Uskoro prijava za Popis poljoprivrede

Nastavljaju se aktivnosti vezane za Popis poljoprivrede 2020.,  koji će se provoditi od 14. rujna do 14. listopada 2020.godine, objavljeno je na web stranicama vukovarske gradske uprave.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:18)
Policija u Borovu zaplijenila 770 kg duhana

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Borova zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina, a rezultiralo je zapljenom 770 kg duhana i drugih predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:59)
Novi red vožnje gradskog prijevoza

Zbog učestalih upita i zamolbi građana da se reducirani vozni red koji je na snazi od 01. lipnja 2020.g. prilagodi stvarnim potrebama radnika te sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH, a u suradnji s prijevoznikom, usuglašen je novi red vožnje gradskog prijevoza koji će se započeti provoditi od 05. lipnja 2020.g. do 31. kolovoza 2020.g.

Novi gradski red vožnje

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 11:53)

Predstavljena didaktička igra Putovima zavičaja

Izazvala veliko zanimanje u školama naše županije Izazvala veliko zanimanje u školama naše županije Foto: Arhiv HRV-a

Povodom obilježavanja Dana europske baštine 2019. godine na temu Umjetnost i zabava, Državni arhiv u Vukovaru aplicirao je Ministarstvu kulture RH s prijedlogom didaktičke igre Putovima zavičaja. Ministarstvo je financijski podržalo izradu 100 primjeraka ove igre, a nakon što je izazvala veliki interes pogotovo u školama naše županije, u financiranje dodatnih 300 primjeraka uključile su se i Vukovarsko-srijemska županija te Turistička zajednica naše županije. Sada je igra predstavljena široj javnosti, u palači Srijem u Vukovaru.

-Svrha je kroz igru i zabavu na interaktivan i dinamičan način upoznati našu županijsku zavičajnu prošlost. Naglasak je na našoj povijesti, ali igra pokriva i dobar dio ostalih područja koja su bitna za hrvatski identitet na slavonsko-srijemskom prostoru. Igra sadrži 160 pitanja s odgovorima, igra se na igračoj ploči u obliku naše županije kao i popularna Čovječe ne ljuti se. Odjednom je mogu igrati četiri osobe ili četiri skupine igrača, a zbog potrebne razine znanja, namijenjena je učenicima viših razreda osnovnih i srednjih škola iako je dakako mogu igrati i odrasli – pojasnio je jedan od autora igre Petar Elez, ravnatelj Državnoga arhiva u Vukovaru. Uz njega autorstvo igre poptisuje i njegova kolegica iz arhiva Irena Milobara.

Vukovarsko-srijemska županija, odmah je prepoznala potencijal ove igre, pojasnila je županijska pročelnica za turizam i kulturu Marija Budimir

-Čim nam je igra predstavljena, prepoznali smo u njoj veliki promidžbeni i turistički potencijal županije. Uskoro će svaka od škola u županiji imati svoj primjerak ove didaktičke igre – naglasila je Budimir.

Na predstavljanju u Vukovaru sudjelovale su i pročelnica županijskoga Upravnoga odjela za obrazovanje doc.dr.sc. Jadranka Mustapić Karlić te direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

Pročitano 254 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija