Ispiši ovu stranicu

Tribina o nevidljivim znakovima multiple skleroze

Obilježavaju Nacionalni dan MS-a Obilježavaju Nacionalni dan MS-a Foto: Marija Molnar

Povodom obilježavanja Nacionalnoga dana multiple skleroze (MS), u Vukovaru je, u organizaciji Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije održana tribina pod nazivom Moja nevidljiva multipla skleroza.

Predavanje je održala dr. Tea Mirošević Zubonja, specijalistica neurologije, a u raspravi su sudjelovali i ostali stručnjaci za ovu temu s našega područja.

-Na ovaj smo način željeli informirati naše članove, ali i širu zainteresiranu javnost što su nevidljivi znakovi MS-a, odnosno stanje oboljeloga od MS-a koji nema motoričke smetnje. Naime, kada oboljelome neurolozi postave dijagnozu MS-a, u većini slučajeva na početku nema vidljivih znakova motoričkih smetnji nego one dolaze nakon izvjesnoga vremena. Stoga smo pozvali stručnjake neurologe, ali i vještake Centra za profesionalnu rehabilitaciju i vještačenje iz Osijeka da pojasne što se i kako vještači jer za oboljele od MS-a, a radno sposobne važno je znati da imaju pravo dobiti određeni stupanj tjelesnog oštećenja iako nemaju vidljive znakove motoričkih oštećenja – istaknuo je predsjednik Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije Zoran Oljača

Obilježavanje Nacionalnog dana multiple skleroze, ovo će društvo nastaviti i u utorak 24.rujna na štandu u središtu Vukovara gdje će članovi udruge dijeliti informativne materijale o ovoj bolesti i razgovarati s građanima. 

Pročitano 762 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar