Ispiši ovu stranicu

Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije u radnom je posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Sudionici radnog sastanka Sudionici radnog sastanka Foto: Valerija Lozančić

Na radnom sastanku čelnika Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije održanom u Palači Sarijem u Vukovaru  bilo je riječi o svim oblicima suradnje između dviju prijateljskih županija, posebice o povezivanju zelene i plave Hrvatske.

- Mislim da već imamo vrlo dobre rezultate i da smo počeli trasirati zeleno-plavu magistralu - rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Obojica župana vjeruju da će se uz gospodarsku razvijati i turistička suradnja za koju se, složili su se, treba poboljšati prometna infrastruktura.
-  Pokušavamo povećati broj avio-linija prema Osijeku iz Dubrovnika jer to je preduvjet za veći broj turista, a također očekujemo i izgradnju autoputa preko BiH koji će prepoloviti put od Dubrovnika do Osijeka. Ono što je objektivno moguće to i postižemo, a naravno da prostora ima još više i na tome ćemo raditi - rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić podsjetivši na ljetos otvorenu trgovinu Vrhunsko vukovarsko u Dubrovniku.
-Imamo i simboličnu suradnju, svake godine poklanjamo vašim najmlađima 10 tona mandarina i time pokazujemo da imamo osjećaje jedni za druge – dodao je Dobroslavić.

Vukovarsko-srijemska županija i Dubrovačko-neretvanska županija Sporazum o suradnji potpisale su 1996.godine.

Pročitano 710 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić