NAJNOVIJE
U tijeku je kampanja Time to move

Mirovna grupa mladih Dunav i PRONI Centar za socijalno podučavanje tijekom listopada provode u Vukovaru kampanju Time to move. Cilj je kampanje organiziranje događanja na kojima će mlade upoznati s raznim mogućnosti za odlazak u inozemstvo kao i mogućnostima sudjelovanja u međunarodnim projektima, istraživanju Europe ili stjecanju potrebnog iskustva za budućnost.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 13:45)
Vinkovci dobili ova parkirališta

Grad Vinkovci u okviru infrastrukturnih projekata ulažu znatna sredstva u izgradnju novih parkirališta.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 12:18)
Predstavljeni film i knjiga Oteto djetinjstvo o ratnoj siročadi

Povodom 15.dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru predstavljen je dokumentarni film i knjiga Oteto djetinjstvo, autora patera Pavla Crnjca. Riječ je o sudbinama hrvatske djece iz područja Rame 1942 godine koja su u ratnom vihoru ostala siročad. Autor prati sudbinu preživjelih, donosi cjelokupni popis djece i prikaz 20-tak preživjelih iz toga vremena.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 10:52)
Podignuta optužnica za ratni zločin počinjen u Vukovaru nad hrvatskim braniteljem

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjeg srbijanskog državljanina, nedostupnoga hrvatskim tijelima kaznenoga progona, tereteći ga za ratni zločin u Vukovaru nakon okupacije grada.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:59)
Hrvatskoj zeleno svjetlo za Schengen

Europska komisija dala je u utorak zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor bez unutarnjih graničnih kontrola što je hrvatski premijer nazvao još jednim velikim uspjehom Hrvatske, a pohvale su izrekli i visoki dužnosnici u Bruxellesu, javlja HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:44)
Energetski obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Borovo Naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu dječjeg vrtića u Borovo Naselju. Tijekom obnove izvedeni su fasaderski, limarski, izolaterski, stolarski, bravarski te elektrotehnički radovi, a cijeli je proces proveden u dvije faze.

(Utorak, 22 Listopad 2019 15:11)
Policija i dalje traga za razbojnicima koji su ranili i opljačkali zaštitare

Osječko-baranjska policija i dalje intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u ponedjeljak pucali na dvojicu zaštitara, prenosi HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 14:26)

Ministrica Vesna Bedeković održala sastanak s gradonačelnikom Ivanom Penavom

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesna Bedeković posjetila je Vukovar.

Tom prigodom  ministrica Bedeković održala sastanak s gradonačelnikom Ivanom Penavom i njegovim suradnicima. Dio je to posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji  tijekom kojega ministrica planira obići  centre za socijalnu skrb i  ustanove iz sustava socijalne skrbi te razgovarati o problemima s kojima se one susreću. U izjavi za medije nakon sastanka s gradonačelnikom Penavom ministrica Bedeković je izjavila kako će sa Centrima za socijalnu skrb razgovarati o finaliziranju uvođenja fizičke i tehničke zaštite u spomenute institucije.

-Pri tome prvenstveno mislim na proširenje ovlasti zaštitarskih službi  uz centrima za socijalnu skrb ali u uvođenje detektora za otkivanje metala kako prolaznih tako i ručnih- naglasila je ministrica.

Dodala kako se žrtvama obiteljskoga nasilja daje posebna pozornost ali i zaštita te je o tomu bio održan i sastanak u Vladi RH. Istaknula je kako su u pripremi i  izmjene tri zakona iz domene kaznenoga prava  kako bi se što bolje provodila nulta tolerancija na nasilje posebno onih najosjetljivijih skupina, žena, djece  i obiteljskog nasilja.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potvrdio je kako je na sastanku bilo riječi i o demografiji ali i socijalnim problemima.

-Razgovarali smo o problemima iz resora socijalne skrbi, demografije  kao i o suradnji kroz cijelu vertikalu sustava sa lokalnom zajednicom  a sve kako bi građani Vukovara  ali i svi građani RH dobili maksimalno dobra rješenja koja će biti na korist njima i njihovim obiteljima. – rekao je gradonačelnik Penava.

Penava: O ogućim prosvjedima govorit ću kad za to dođe vrijeme

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava je na novinarski upit o mogućim novim prosvjedima u Vukovaru govoriti kada za to dođe vrijeme. Gradonačelnik je komentirao i svoju objavu na društvenim mrežama o ponovljenom suđenju Marijanu Živkoviću, ocu dvaju sinova poginulih u agresiji na Vukovar, zbog razbijanja dvojezičnih ploča na zgradi Policijske postaje Vukovar tijekom prosvjeda u rujnu 2013. godine. U Njoj je među ostalim podsjetio na članak 58. Ustava o posebnoj skrbi države prema zaštiti branitelja, ratnih vojnih invalida, udovica, roditelja i djece poginulih branitelja, te uputio kritike na račun sutkinje ocijenivši da bi "stav svakog suca u postupku u kojem sudi trebao biti službeni stav hrvatskog pravosuđa i Republike Hrvatske".

-Objava je vrlo precizna, pogađa srž, bit stvari, ona je jasna i nedvosmislena i to je sve što po tom pitanju mogu reći jer je objava sročena na način da se s njom ne može manipulirati- ustvrdio je Penava.

Upitan o odluci Ustavnog suda o rješavanju pitanja nacionalnih manjina u vukovarskom Statutu, Penava je rekao da će se o toj problematici na Gradskom vijeću razgovarati tijekom listopada.

Pročitano 118 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija