NAJNOVIJE
U tijeku je kampanja Time to move

Mirovna grupa mladih Dunav i PRONI Centar za socijalno podučavanje tijekom listopada provode u Vukovaru kampanju Time to move. Cilj je kampanje organiziranje događanja na kojima će mlade upoznati s raznim mogućnosti za odlazak u inozemstvo kao i mogućnostima sudjelovanja u međunarodnim projektima, istraživanju Europe ili stjecanju potrebnog iskustva za budućnost.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 13:45)
Vinkovci dobili ova parkirališta

Grad Vinkovci u okviru infrastrukturnih projekata ulažu znatna sredstva u izgradnju novih parkirališta.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 12:18)
Predstavljeni film i knjiga Oteto djetinjstvo o ratnoj siročadi

Povodom 15.dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru predstavljen je dokumentarni film i knjiga Oteto djetinjstvo, autora patera Pavla Crnjca. Riječ je o sudbinama hrvatske djece iz područja Rame 1942 godine koja su u ratnom vihoru ostala siročad. Autor prati sudbinu preživjelih, donosi cjelokupni popis djece i prikaz 20-tak preživjelih iz toga vremena.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 10:52)
Podignuta optužnica za ratni zločin počinjen u Vukovaru nad hrvatskim braniteljem

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjeg srbijanskog državljanina, nedostupnoga hrvatskim tijelima kaznenoga progona, tereteći ga za ratni zločin u Vukovaru nakon okupacije grada.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:59)
Hrvatskoj zeleno svjetlo za Schengen

Europska komisija dala je u utorak zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor bez unutarnjih graničnih kontrola što je hrvatski premijer nazvao još jednim velikim uspjehom Hrvatske, a pohvale su izrekli i visoki dužnosnici u Bruxellesu, javlja HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:44)
Energetski obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Borovo Naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu dječjeg vrtića u Borovo Naselju. Tijekom obnove izvedeni su fasaderski, limarski, izolaterski, stolarski, bravarski te elektrotehnički radovi, a cijeli je proces proveden u dvije faze.

(Utorak, 22 Listopad 2019 15:11)
Policija i dalje traga za razbojnicima koji su ranili i opljačkali zaštitare

Osječko-baranjska policija i dalje intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u ponedjeljak pucali na dvojicu zaštitara, prenosi HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 14:26)

Roditelji djece s najtežim oštećenjima traže dodatnog pomoćnika u nastavi

Roditelji djece s najtežim oštećenjima traže dodatnog pomoćnika u nastavi Foto: Valerija Lozančić

Ispred vukovarske Osnovne škole Josipa Matoša održan je prosvjed roditelja djece s teškoćama u razvoju kojim su željeli izraziti nezadovoljstvo ovogodišnjim brojem pomoćnika u nastavi.

Naime, kako je pojasnila majka jedanaestogodišnjeg Lovre, 100%-tnog invalida, Snježana Hrček, dvojica su dječaka s najtežim oštećenjima protekle godine imala jednog pomoćnika, a ove je godine  jedan dodijeljen trojici učenika.
- Ostali smo bez asistenta u nastavi iako smo najranjivija skupina. U skupini je četvero djece, a njih je troje dobilo jednoga pomoćnika. Svako je dijete specifično zbog svoje dijagnoze i niti jedno ne može funkcionirati bez pomoćnika, sami ne mogu ništa – rekla je Hrček.

-To je najteža skupina djeca i moramo sve poduzeti kako bi dobili pomoćnike. Moj Ognjen ima cerebralnu paralizu, ima 100%-tno oštećenje gornjih i donjih ekstremiteta i ne govori. O njemu mora netko brinuti, mora mu, primjerice, pomicati ruku kako bi povukao crtu. Oni s asistentima i terapeutima naprave puno više nego s nama, često nas iznenade svojim postignućima. Stoga im želimo omogućiti da se socijaliziraju i napreduju koliko je moguće – naglasila je Mirjana Krstić, Ognjenova majka dodavši kako su jako zadovoljni dobivenom asistenticom, ali da ona jednostavno fizički ne stigne istovremeno pomoći cijeloj skupini.

Ravnateljica Osnovne škole Josipa Matoša Mirela Posarić pojasnila je kako se prema pravilniku donesenom proljetos po razrednom odjelu dodjeljuje jedan pomoćnik u nastavi.
-Došli smo u situaciju da u jednoj skupini imamo jednog pomoćnika na troje djece. To je po pravilniku, ali obzirom da se radi o djeci u invalidskim kolicima i s izrazitim zdravstvenim poteškoćama, razumijem zabrinutost roditelja. Imamo pomoćnicu koja se zaista trudi, radi i pruža adekvatnu pomoć djeci, ali vjerujem kad bi ih bilo više da bi i roditelji bili zadovoljniji i sigurniji – rekla je Posarić.

Resornom je ministarstvu upućen novi zahtjev za dodatnim pomoćnikom.
Osnovna škola Josipa Matoša ima 59 učenika,  pomoćnici su traženi za njih 17 i odobreno ih je 6.

Pročitano 122 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija