NAJNOVIJE
Inspektori civilne zaštite kreću u obilazak tržnica

Mladen Vinković iz Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite najavio je kako inspektori civilne zaštite u subotu kreću u preventivni obilazak tržnica i to u više hrvatskih gradova kako bi provjerili poštuju li se propisane epidemiološke mjere - prenosi HINA.

(Subota, 05 Prosinac 2020 06:05)
Dodijeljene volonterske nagrade za 2020

Povodom Međunarodnog dana volontera, PRONI Centar za socijalno podučavanje, nositelj programa Volonterski centar Vukovar, organizirao je uručenje godišnje volonterske nagrade pojedincima i organizatorima volontiranja s područja grada Vukovara za 2020. godinu pod sloganom Gradimo svoju zajednicu.

(Petak, 04 Prosinac 2020 17:57)
Penava: “Odabrali smo najpovoljnijeg ponuditelja, građani će imati jeftiniji gradski prijevoz.“

Čelnici grada održali su u Gradskoj vijećnici konferenciju za medije povodom 35. sjednice Gradskoga vijeća Grada Vukovara održane online putem 3. prosinca na kojoj je izglasana Odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju za obavljanje gradskog prijevoza na području grada Vukovara. Kao najpovoljniji ponuditelj, na koncesiju od godinu dana, odabrana je tvrtka Slavonija bus iz Novog  Grada, a tvrtka Čazmatrans, koja ima sjedište u Vukovaru po prvi je puta ostala bez koncesije.

(Petak, 04 Prosinac 2020 17:00)
Dodijeljene nagrade na Danima Josipa i Ivana Kozarca

Na 26. danima Josipa i Ivana Kozarca u Vinkovcima su u petak dodijeljene nagrade za 2020. godinu, a nagradu za životno djelo dobila je znanstvenica Antonija Bogner-Šaban.

(Petak, 04 Prosinac 2020 16:49)
Naručeno 5,6 milijuna doza cjepiva! Cijepljenje će biti besplatno i dragovoljno

Hrvatska je naručila 5,6 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa, a cijepljenje bi moglo započeti Pfizerovim cjepivom, koje bi trebalo prvo stići u 125.000 doza s kojima se može procijepiti 62.500 ljudi, najavio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(Petak, 04 Prosinac 2020 16:40)
Hrvatski sabor izmijenio Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

Hrvatski sabor izmijenio je u petak Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i time otvorio mogućnost da se uskoro počnu izricati kazne onima koji se ne pridržavaju mjera zaštite od zaraze koronavirusom.

(Petak, 04 Prosinac 2020 16:34)
Vukovarski gimnazijalci na 20. INOVA MLADIH osvojili zlatnu medalju i priznanje

Vukovarski gimnazijalci, učenici prvog razreda prirodoslovno -matematičkog usmjerenja: Fran Hutinec, Karlo Žutić, Ema Stankoski Hrgović i Lara Šijanović, na ovogodišnjem 20.-tom izdanju INOVA – MLADI, prema odluci međunarodnog ocjenjivačkog suda  osvojili su zlatnu medalju i priznanje.

(Petak, 04 Prosinac 2020 16:29)

Vukovar uskoro dobiva atletsku stazu s tartanskom podlogom

Radovi gotovi za mjesec i pol dana Radovi gotovi za mjesec i pol dana Foto: Marija Molnar

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić te pročelnikom Upravnoga odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Draženom Čuligom, obišao je radove na rekonstrukciji atletske staze na središnjem gradskom nogometnom stadionu u ulici 204.vukovarske brigade.

Radove na rekonstrukciji staze i popratnim sadržajima izvodi tvrtka Osijek-Koteks d.d., vrijedni su 3.119.730,71 kuna s PDV-om, a partneri Gradu Vukovaru na ovome su projektu Hrvatski atletski savez te Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara. Radovi na postojećoj atletskoj stazi izvedeni su u ugovorenome roku i preostalo je postavljanje završnoga sloja atletske staze, što Grad Vukovar provodi zajedno s Hrvatskim atletskim savezom.

Radi se o projektu izgradnje atletske staze s tzv. tartanskom podlogom. Po riječima gradonačelnika Penave, Hrvatski atletski savez u suradnji s Međunarodnom atletskom federacijom i Međunarodnim olimpijskim odborom donira ovu tartansku podlogu čija je vrijednost nešto veća od milijun kuna, a postavlja ju talijanska tvrtka Mondo, ovlašteni proizvođač i izvođač radova koji te poslove obavlja sukladno licencama koje podrazumijevaju standarde za održavanje natjecanja najvišeg mogućeg ranga u svijetu.

-Kroz maksimalno mjesec i pol dana Vukovar će dobiti svoju prvu tartansku atletsku stazu, a sredstvima osiguranima iz EU fondova srušit ćemo postojeći zid oko stadiona te izgraditi nove prostorije i tribine na ovom stadionu. Na taj ćemo način objekt vizualno učiniti ljepšim ali i funkcionalnijim te našim građanima omogućiti da dolaze na stadion i slobodno koriste njegove sadržaje tijekom cijele godine i u bilo koje doba. Cijeli smo projekt usmjerili ka tome da dobijemo moderan oobjekt otvorenoga tipa. U tom smsilu apeliramo već sada na građane da korištenje nove tartan staze podrazumijeva i određenu odgovornost i da je ta staza namijenjena isključivo pješacima u sportskoj obući. Uložili smo u ovaj projekt značajna sredstva i svi skupa trebamo brinuti i spriječiti uništavanje ovoga sadržaja čija je namjena isključivo sportsko rekreativna – naglasio je Penava.

Nakon postavljanja završnog sloja, atletska će staza biti opremljena sa svom popratnom opremom,  potrebnom za održavanje domaćih i međunarodnih natjecanja.

 

Pročitano 353 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija