NAJNOVIJE
U tijeku je kampanja Time to move

Mirovna grupa mladih Dunav i PRONI Centar za socijalno podučavanje tijekom listopada provode u Vukovaru kampanju Time to move. Cilj je kampanje organiziranje događanja na kojima će mlade upoznati s raznim mogućnosti za odlazak u inozemstvo kao i mogućnostima sudjelovanja u međunarodnim projektima, istraživanju Europe ili stjecanju potrebnog iskustva za budućnost.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 13:45)
Vinkovci dobili ova parkirališta

Grad Vinkovci u okviru infrastrukturnih projekata ulažu znatna sredstva u izgradnju novih parkirališta.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 12:18)
Predstavljeni film i knjiga Oteto djetinjstvo o ratnoj siročadi

Povodom 15.dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru predstavljen je dokumentarni film i knjiga Oteto djetinjstvo, autora patera Pavla Crnjca. Riječ je o sudbinama hrvatske djece iz područja Rame 1942 godine koja su u ratnom vihoru ostala siročad. Autor prati sudbinu preživjelih, donosi cjelokupni popis djece i prikaz 20-tak preživjelih iz toga vremena.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 10:52)
Podignuta optužnica za ratni zločin počinjen u Vukovaru nad hrvatskim braniteljem

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjeg srbijanskog državljanina, nedostupnoga hrvatskim tijelima kaznenoga progona, tereteći ga za ratni zločin u Vukovaru nakon okupacije grada.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:59)
Hrvatskoj zeleno svjetlo za Schengen

Europska komisija dala je u utorak zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor bez unutarnjih graničnih kontrola što je hrvatski premijer nazvao još jednim velikim uspjehom Hrvatske, a pohvale su izrekli i visoki dužnosnici u Bruxellesu, javlja HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:44)
Energetski obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Borovo Naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu dječjeg vrtića u Borovo Naselju. Tijekom obnove izvedeni su fasaderski, limarski, izolaterski, stolarski, bravarski te elektrotehnički radovi, a cijeli je proces proveden u dvije faze.

(Utorak, 22 Listopad 2019 15:11)
Policija i dalje traga za razbojnicima koji su ranili i opljačkali zaštitare

Osječko-baranjska policija i dalje intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u ponedjeljak pucali na dvojicu zaštitara, prenosi HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 14:26)

Vukovar uskoro dobiva atletsku stazu s tartanskom podlogom

Radovi gotovi za mjesec i pol dana Radovi gotovi za mjesec i pol dana Foto: Marija Molnar

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić te pročelnikom Upravnoga odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Draženom Čuligom, obišao je radove na rekonstrukciji atletske staze na središnjem gradskom nogometnom stadionu u ulici 204.vukovarske brigade.

Radove na rekonstrukciji staze i popratnim sadržajima izvodi tvrtka Osijek-Koteks d.d., vrijedni su 3.119.730,71 kuna s PDV-om, a partneri Gradu Vukovaru na ovome su projektu Hrvatski atletski savez te Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara. Radovi na postojećoj atletskoj stazi izvedeni su u ugovorenome roku i preostalo je postavljanje završnoga sloja atletske staze, što Grad Vukovar provodi zajedno s Hrvatskim atletskim savezom.

Radi se o projektu izgradnje atletske staze s tzv. tartanskom podlogom. Po riječima gradonačelnika Penave, Hrvatski atletski savez u suradnji s Međunarodnom atletskom federacijom i Međunarodnim olimpijskim odborom donira ovu tartansku podlogu čija je vrijednost nešto veća od milijun kuna, a postavlja ju talijanska tvrtka Mondo, ovlašteni proizvođač i izvođač radova koji te poslove obavlja sukladno licencama koje podrazumijevaju standarde za održavanje natjecanja najvišeg mogućeg ranga u svijetu.

-Kroz maksimalno mjesec i pol dana Vukovar će dobiti svoju prvu tartansku atletsku stazu, a sredstvima osiguranima iz EU fondova srušit ćemo postojeći zid oko stadiona te izgraditi nove prostorije i tribine na ovom stadionu. Na taj ćemo način objekt vizualno učiniti ljepšim ali i funkcionalnijim te našim građanima omogućiti da dolaze na stadion i slobodno koriste njegove sadržaje tijekom cijele godine i u bilo koje doba. Cijeli smo projekt usmjerili ka tome da dobijemo moderan oobjekt otvorenoga tipa. U tom smsilu apeliramo već sada na građane da korištenje nove tartan staze podrazumijeva i određenu odgovornost i da je ta staza namijenjena isključivo pješacima u sportskoj obući. Uložili smo u ovaj projekt značajna sredstva i svi skupa trebamo brinuti i spriječiti uništavanje ovoga sadržaja čija je namjena isključivo sportsko rekreativna – naglasio je Penava.

Nakon postavljanja završnog sloja, atletska će staza biti opremljena sa svom popratnom opremom,  potrebnom za održavanje domaćih i međunarodnih natjecanja.

 

Pročitano 101 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija