Ispiši ovu stranicu

Održan prvi sastanak Koordinacije vijeća nacionalnih manjina VSŽ

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U Vukovaru je održan prvi sastanak Koordinacije vijeća nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije, a razgovaralo se o donošenju plana i programa rada, projektnim aktivnostima kao i o suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine Republike Srbije. Sastanak koordinacije i savjeta planiran je za 27. rujna u Vukovaru kada bi se trebali dogovoriti i konkretni koraci buduće suradnje.

- Zajednički su nam problemi koji se odnose na obrazovanje, kulturu, sport, a povezuje nas i potreba za razvojem gospodarske saradnje. Manjine žele biti spona između Hrvatske i Srbije. Imamo kontakte s Hrvatskim nacionalnim vijećem iz Srbije i nastojimo da, kao koordinacija proširimo suradnju sa svim nacionalnim manjinama -  rekao je predsjednik koordinacije Svetislav Mikerević.

Koordinaciju čini pet vijeća nacionalnih manjina - srpske, slovačke, rusinske, bošnjačke i mađarske kao i tri predstavnika albanske, njemačke i ukrajinske nacionalne manjine. Ovom sastanku održanome u palači Srijem nazočili su predstavnici svih nacionalnih manjina, predstavnici Razvojne agencije Hrast i dožupan Đorđe Ćurčić koji je naglasio značaj suradnje nacionalnih manjina u županiji, posebno u području prekogranične projektne suradnje.

Pročitano 663 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar