NAJNOVIJE
U tijeku je kampanja Time to move

Mirovna grupa mladih Dunav i PRONI Centar za socijalno podučavanje tijekom listopada provode u Vukovaru kampanju Time to move. Cilj je kampanje organiziranje događanja na kojima će mlade upoznati s raznim mogućnosti za odlazak u inozemstvo kao i mogućnostima sudjelovanja u međunarodnim projektima, istraživanju Europe ili stjecanju potrebnog iskustva za budućnost.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 13:45)
Vinkovci dobili ova parkirališta

Grad Vinkovci u okviru infrastrukturnih projekata ulažu znatna sredstva u izgradnju novih parkirališta.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 12:18)
Predstavljeni film i knjiga Oteto djetinjstvo o ratnoj siročadi

Povodom 15.dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru predstavljen je dokumentarni film i knjiga Oteto djetinjstvo, autora patera Pavla Crnjca. Riječ je o sudbinama hrvatske djece iz područja Rame 1942 godine koja su u ratnom vihoru ostala siročad. Autor prati sudbinu preživjelih, donosi cjelokupni popis djece i prikaz 20-tak preživjelih iz toga vremena.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 10:52)
Podignuta optužnica za ratni zločin počinjen u Vukovaru nad hrvatskim braniteljem

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjeg srbijanskog državljanina, nedostupnoga hrvatskim tijelima kaznenoga progona, tereteći ga za ratni zločin u Vukovaru nakon okupacije grada.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:59)
Hrvatskoj zeleno svjetlo za Schengen

Europska komisija dala je u utorak zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor bez unutarnjih graničnih kontrola što je hrvatski premijer nazvao još jednim velikim uspjehom Hrvatske, a pohvale su izrekli i visoki dužnosnici u Bruxellesu, javlja HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:44)
Energetski obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Borovo Naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu dječjeg vrtića u Borovo Naselju. Tijekom obnove izvedeni su fasaderski, limarski, izolaterski, stolarski, bravarski te elektrotehnički radovi, a cijeli je proces proveden u dvije faze.

(Utorak, 22 Listopad 2019 15:11)
Policija i dalje traga za razbojnicima koji su ranili i opljačkali zaštitare

Osječko-baranjska policija i dalje intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u ponedjeljak pucali na dvojicu zaštitara, prenosi HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 14:26)

Čelnici grada posjetili tvrtku Tehnostan

Zamjenici gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček posjetili su gradsku tvrtku Tehnostan kako bi se uvjerili u isplativost investiranja u novo električno vozilo.

Naime, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je nabavu vozila s maksimalnih 40% tako da troškovi tvrtke iznose oko 120.000 kuna, a na upravnoj je zgradi instalirana brza punionica putem koje će se vozilo besplatno puniti energijom iz solarnih panela. S jednim punjenjem, koje traje oko 4 sata, automobil može prijeći oko 270 km što ga čini idealnim za gradsku vožnju ili primjerice vožnju do Iloka gdje je Tehnostan od nedavno upravitelj zgrada.

-Tvrtka godišnje troši oko 400 MWh električne energije što nas čini velikim potrošačem struje.  S obzirom da je ona neizostavni dio  i troškova za toplinsku energiju, već godinama razmišljamo o proizvodnji električne energije pa smo, nakon što smo u lipnju pustili u rad solarne termalne kolektore u dvorištu toplane Borovo Naselje, na tri lokacije najveće potrošnje električne energije  – na kotlovnici u Borovu naselju, Olajnici i upravnoj zgradi postavili fotonaponska polja čije će elektrane prepoloviti troškove električne energije, a samim time neće doći do poskupljenja grijanja za građane. Budući da sami proizvodimo električnu energiju odlučili smo investirati u električno vozilo i brzu punionicu – pojasnio je direktor Tehnostana Kristijan Lovrenščak, dodajući kako bi se cijela investicija, uz sadašnje cijene na tržištu, trebala vratiti za manje od 8 godina.

-Želim tvrtki i direktoru čestitati na vrlo uspješnom radu. Moramo imati na umu da su prije pet godina imali velikih problema, a danas  je to vrlo respektabilna tvrtka koja pozitivno posluju i kroz ovakve investicije stvara dodanu vrijednost, ostvaruju uštede  u samom poslovanju što se kasnije reflektira i na krajnje korisnike. Cijena plina prvoga travnja  porasla je za 7%, a tvrtka je zadržala cijenu grijanja zahvaljujući ovim uštedama. Ovo je primjer kako se uspješno vodi jedna gradska tvrtka i nadam se da će njen primjer slijediti i ostale tvrtke - rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček tijekom posjeta tvrtki.

Pročitano 124 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija