NAJNOVIJE
Preventivno-edukacijskom humanitarnom akcijom Lions klub Vukovar obilježio Svjetski dan šećerne bolesti

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, koji se obilježava 14. studenog, Lions klub Vukovar organizirao je preventivno-edukacijsku humanitarnu akciju.

(Četvrtak, 14 Studeni 2019 12:40)
Hrvatska vojska daruje krv za Vukovar i Škabrnju

Pripadnici Hrvatske vojske, povodom 28. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje, provode u vojarnama diljem Hrvatske humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom „Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2019“.

(Četvrtak, 14 Studeni 2019 12:17)
U Negoslavcima pronađena grobnica, sumnja se da su kosti iz vremena Domovinskoga rata

Probnim iskapanjima neposredno u blizini mjesnoga groblja u Negoslavcima pronađeni su ostaci za sada jednog do dva tijela – HRV-u je potvrdio pomoćnik ministra branitelja za nestale Stjepan Sučić.

(Četvrtak, 14 Studeni 2019 08:15)
Vukovar mjesto posebnog pijeteta, a bolnica se pripaja državi

Predstavljajući nacrt prijedloga zakona koji se tiču pripajanja bolnica i statusa grada Vukovara, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u srijedu da se ovim prijedlogom zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta želi očuvati trajna uspomena i sjećanja na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu i poticati njegov razvoj u svim aspektima.

(Srijeda, 13 Studeni 2019 16:05)
Dani otvorenih vrata HAZU Vukovar

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, organizirala je drugu godinu za redom Dan otvorenih vrata na kojemu su se građani u Vukovaru mogli upoznali s radom ove institucije koja u našem gradu djeluje kroz Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad.

(Srijeda, 13 Studeni 2019 12:55)
Učenici Ekonomske škole boravili u Splitu

Na poziv ravnateljice Ekonomske i upravne škole u Splitu Nede Bartulin i Splitsko - dalmatinskog župana Blaženka Bobana, učenici Ekonomske škole Vukovar u pratnji ravnateljice Mire Majstorović i Jelene Vinaj, boravili su od 8. do 10. studenoga 2019. godine u Splitu.

(Srijeda, 13 Studeni 2019 11:18)
Proglašen nacionalni pobjednik za Europsku destinaciju izvrsnosti

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice u Iloku je održana završna svečanost na kojoj je proglašen nacionalni pobjednik za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) 2019. godine. Ove godine tema je bila wellness i zdravstveni turizam.

(Srijeda, 13 Studeni 2019 10:52)

Operativne snage sustava civilne zaštite VSŽ spremne za sve izazove

Sastanak održan u Vinkovcima Sastanak održan u Vinkovcima Foto: VSŽ

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije pod predsjedanjem načelnika stožera Zdravka Kelića. 

Raspravljalo se o radu stožera u proteklom razdoblju, a članovi Stožera podnijeli su, svatko iz svoga područja djelovanja, izvješća. Poseban osvrt stavljen je djelovanje Stožera nakon pojave olujnog nevremena koje je pogodilo županiju početkom srpnja, posebice Cvelferiju i uže područje grada Vukovara. Reakcija svih službi, tako i Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije ocijenjena je efikasnom i pravodobnom i još jednom pokazala da su operativne snage sustava civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije u svakom trenutku spremne za sve izazove, priopćeno je iz Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije. 

Krajem srpnja isporučene su i zaštitne odore i obuća za članove Stožera civlne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, sukladno Pravilniku o odorama pripadnika operativnih snaga sustava civilne zaštite. Kao što je bilo i najavljeno na obilježavanju obljetnice poplave u županjskoj Posavini, kupljene odore i obuća su hrvatski proizvod. Zaštitnu obuću proizvela je tvrtka Borovo d.d. iz Vukovara, dok je zaštitne odore proizvela tvrtka Cassis oprema d.o.o iz Ivanić Grada, članica poznate Croco grupacije, koja proizvodi odore za pripadnike vojske i policije.

U nastavku sjednice članovi Stožera raspravljali su i jednoglasno usvojili prijedlog Procjene rizika od velikih nesreća za područje Vukovarsko-srijemske županije i prijedlog odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U izradi Procjene rizika sudjelovala je većina članova Stožera, svatko iz svog područja djelovanja uz stručnu pomoć ovlaštenika za izradu planskih dokumenata iz područja civilne zaštite, te Braniteljske zadruge „Aktivan život“ iz Ivankova.

Glavna skupina rizika definiranih Procjenom su pojava ekstremno visokih/niskih temperatura, pojava suše, pojava epidemija/pandemija i demografija/depopulacija, odnosno iseljavanja stanovništva. Poplavni rizik postoji,posebice na rijekama Sava i Dunav u scenariju kakav se dogodio u svibnju 2014. godine. Usvojeni prijedlog Procjene rizika biti će upućen vijećnicima županijske skupštine na razmatranje i usvajanje. Nakon usvajanja, izraditi će se i Plan djelovanja civilne zaštite i standardni operativni postupak djelovanja svih operativnih snaga, prema definiranim rizicima.

Nadalje izrađen je prijedlog plana vježbi civilne zaštite za 2020. godinu te je dogovoreno da će se županijska vježba civilne zaštite održati na području grada Vinkovaca, u pogonu tvrtke Vinka d.d, gdje će se simulirati kemijsko-tehnološka nesreća i provjera spremnosti vatrogasnih postrojbi, prije svega JVP Vinkovci i JVP Vukovar. Slijedeća redovna sjednica stožera civilne zaštite zakazana je za prosinac tekuće godine.

 

Pročitano 114 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija