Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Na vukovarskom Veleučilištu od ove jeseni studirati će i studenti iz dijaspore

Vukovarsko Veleučilište Lavoslav Ružička jedno je od dva veleučilišta  u Hrvatskoj kojemu je osigurana posebna upisna kvota za hrvatsku nacionalnu manjinu i iseljeništvo, izvijestio je Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske, a potvrdio dekan vukovarskoga Veleučilišta Željko Sudarić.

On je naglasio kako  je to rezultat  raspisnoga natječaja  i suradnje veleučilišta sa Središnjim državnim uredom z Hrvate izvan Hrvatske i Ministarstvom  znanosti i obrazovanja.

-Dobili smo upisnu kvotu od 40 studenta, po deset studenata za svaki od tri preddiplomska studija, upravi studij, studij  trgovine i studij fizioterapije kao i za postdiplomski studij fizioterapije.  Uglavnom je riječ o studentima hrvatske nacionalne manjine iz Vojvodine i BiH.- rekao je dekan.

Budućim studentima iz dijaspore bit će omogućen smještaj u Studentskome domu Leopold čiji je kapacitet 108 ležajeva u 58 soba i koji je prema riječima Sudarića gotovo u cijelosti popunjen.

U tijeku je jesenski upisni rok na ovome Veleučilištu, a u prvom je upisnome roku upisano  ukupno 149 studenata. Ove godine Veleučilište  Lavoslav Ružička planira ukupno upisati 290 studenata, redovnih i izvanrednih.

Pročitano 758 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI