Ispiši ovu stranicu

Bogdanovci postaju zelena općina

Bogdanovci postaju zelena općina Foto: općina Bogdanovci

U Hrvatskom domu u Bogdanovcima održana je javna tribina na kojoj je načelnik općine Marko Barun upoznao sumještane s planom uređenja središta mjesta, pošumljavanjem javnih površina, ali i nizom tema koje se tiču njihove svakodnevice.

Tvrtka Torzo d.o.o. izradila je vizualizaciju, odnosno idejno arhitektonsko urbanističko rješenje uređenja centra naselja Bogdanovci koje je predstavljeno na samoj tribini.
-Ovo je druga tribina za vrijeme mog mandata s ciljem da imamo što bolju interakciju s mještanima. Idejno rješenje koje danas prezentiramo prepustili smo glasu naroda jer su oni ti zbog kojih sve ovo i radimo. Plan pokriva sve, od hortikulture pa do poboljšanja prometne infrastrukture, što je izuzetno važno, budući su sve instutucije i sadržaji važni za mještane smješteni u samom središtu naselja. Danas je prvi dan škole, a s tim u mislima smo radili idejno rješenje jer su nam djeca na prvom mjestu, a nema ništa važnije od sigurnosti naših najmlađih. Također želimo biti zelena općina te sadnjom drveća planiramo nadomjestiti devastaciju koja je učinjena od Domovinskog rata do današnjeg dana – istaknuo je na tribini načelnik Barun.

Bogdanovčane su zanimali i odgovori vezani uz pitanja komunalne infrastruktrure, kao i plaćanja raznih naknada na koje se općina obvezala ulaskom Hrvatske u EU, ali uz napomenu kako su iste među najnižima u županiji.

Pročitano 987 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić