Ispiši ovu stranicu

Sindikati i Vlada dogovorili se o nastavku dijaloga, štrajk otkazan

Prvo prosvjed pa dogovor Prvo prosvjed pa dogovor Hina

Čelnik sindikata srednjih škola Branimir Mihalinec nakon sastanka s predsjednikom Vlade i resornim ministrima rekao je da zasad neće najavljivati štrajk nastavnika i učitelja te da su prihvatili dijalog s Vladom oko njihovih zahtjeva za većim plaćama u odgoju i obrazovanju.

Nakon prosvjeda, koji je na Markovom trgu okupio 1500 učitelja i nastavnika, u zahtjevu za 6-postotnim povećanjem koeficijenata plaće, Mihalinec se zajedno s čelnicom Sindikata hrvatskih učitelja Sanjom Šprem sastao s Plenkovićem i resornim ministrima. 

"Zaključak sastanka je da će se nastaviti dijalog. Sve naše prijedloge proučit će radne skupine u ministarstvima i doći do konkretnih rješenja", izjavio je Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Šprem je izjavila da su ovime sindikati dali priliku i premijeru i Vladi  da krenu u izračune i zaključno pokažu koliko je važno obrazovanje u Hrvatskoj.

Čelnici sindikata potvrdili su će Vlada na sastanku, koji bi se trebao održati za desetak dana, iznijeti svoj konačan stav o njihovim zahtjevima.

Mihalinec je objasnio da to znači da 9. rujna, na prvi dan škole, neće biti najave štrajka. 

Pročitano 771 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun