Ispiši ovu stranicu

Čelnici Vukovara posjetili umirovljenike u Bizovačkim toplicama

Čelnici grada s umirovljenicima Čelnici grada s umirovljenicima Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je sa svojim suradnicima umirovljenike na izletu u Bizovačkim toplicama.

Već četvrtu godinu za redom Grad Vukovar za umirovljenike sa 60 i više godina starosti s područja grada u ljetnim mjesecima organizira besplatne jednodnevne izlete u Bizovačke toplice, a svakoga ih utorka, u razdoblju od 9. srpnja do 3. rujna u toplice odlazi oko 200.
Gradonačelnik je tom prigodom naglasio kako izdvajanjem sredstava iz Proračuna za ovu namjenu žele posebnu pozornost posvetiti sugrađanima treće životne dobi nastojeći im poboljšati kvalitetu života.
-Ovo je doista kvalitetan i dobar projekt za naše sugrađane treće životne dobi koji im omogućuje vrlo važan segment društvenog života, međusobno druženje, društvene igre i boravak u ovakvom okruženju gdje svatko pronađe što mu treba, ovisno o sadržaju. U prilog uspješnosti ovog projekta najviše nam govori podatak da su svakoga utorka autobusi koji kreću iz Vukovara puni. Gotovo 2000 umirovljenika svake je sezone dio ovog projekta, a izuzetno lijepo je vidjeti njihovo zadovoljstvo sudjelovanjem u programu - rekao je gradonačelnik Penava dodajući kako postoji mogućnost produženja izleta za tjedan ili dva, ovisno o vremenskim uvjetima te inicijativi umirovljenika. Naglasio je i kako će s akcijom nastaviti i iduće godine.

Za ovu namjenu u Proračunu Grada Vukovara osigurano je oko 100.000 kuna.

-Bizovačke toplice obiluju sadržajima koje mogu zadovoljiti sve potrebe naših umirovljenika te ih stoga vrlo rado posjećuju. Svatko je pronašao nešto za sebe i svi smo vrlo zadovoljni što smo protekla dva mjeseca  dolazili ovdje - rekao je predsjednik Udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Andrija Biro zahvaljujući u ime svih čelnicima Grada na besplatnim izletima.

Direktor Sunčanih toplica Marcel Medak zahvalio je Gradu Vukovaru na višegodišnjoj suradnji.
- Kao domaćini trudit ćemo se svojim posjetiteljima pružiti što više sadržaja. Grad Vukovar  je jedina jedinica lokalne samouprave s kojom imamo suradnju, uvijek smo mu na usluzi i tu smo da se posjetitelji koji u ovom slučaju dolaze svakog utorka osjećaju ugodno – istaknuo je Medak.

Uz gradonačelnika umirovljenike su u Bizovačkim toplicama posjetili i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

Pročitano 683 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić