NAJNOVIJE
U Vukovaru održano tradicionalno 'Pokladno jahanje'
Konjogojska  udruga “Potkova” organizirala je 7. tradicionalno pokladno jahanje u Vukovaru.  Ulicama grada prodefilirali su jahača iz Vukovarsko-srijemske te okolnih slavonskih županija kako bi građanima pokazali svu ljepotu konja, kočija i narodnih nošnji. Pokladna povorka s Lušca je krenula u 12 sati te u pratnji tamburaškog sastava 'Kućerak u Srijemu' obišla grad zaustavljajući se na još tri postaje. Prva postaje bila je kuća obitelji Zetović, zatim udruga Mađara grada Vukovara te zadruga 'Vukovarska vina' koja je organizator Vinkova u Vukovaru.
Predsjednik Udruge Potkova, Damir Zetović izrazio je zadovoljstvo brojem okupljenih i vremenskim prilikama koje su bile povoljne za razliku od prošlih godina.
- Vremenske prilke ove godine su nas odlično poslužile, a zadovoljni smo i velikim brojem okupljenih jahača iz okolnih mjesta i županija. Konjogojska udruga Potkova jedina je udruga koja se bavi očuvanjem ove tradicije u gradu Vukovaru, a Grad Vukovar je prepoznao naš rad i pruža nam potpru u radu svih ovih godina, rekao je Zetović
(Nedjelja, 26 Siječanj 2020 11:50)
HSP AS Otok prešao HKS-u i platformi Hrvatskih suverenista

U petak, 24. siječnja cjelokupna gradska organizacija Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević Otok na čelu s potpredsjednikom gradskog vijeća Ivanom Sluganovićem prešla je u HKS i platformu Hrvatskih Suverenista.

(Nedjelja, 26 Siječanj 2020 09:49)
Svečano otvoreno 'Vinkovo u Vukovaru'

Ovoga vikenda u Vukovaru se u organizaciji zadruga 'Vukovarska vina' i 'Vukovarsko održava' održava manifestacija 'Vinkovo u Vukovaru', u prostorijama zadruge 'Vukovarska vina'

Vinkovo u Vukovaru svečano je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić. – Cijela priča oko zadruge vinara krenula je na inicijativu Grada Vukovara, a vrlo brzo je ta priča dobila nadogradnju kroz zadrugu Vrhunsko Vukovarsko koja okuplja proizvođače svega onoga najkvalitetnijeg iz Vukovara. Nadam se da će ovo preći u tradiciju s obzirom da Vukovar ima dobre vinare i moram reći da je Grad Vukovar kroz zadrugu ulagao u mala poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom vina, a isto tako Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara je do sada u zadrugu Vrhunsko Vukovarsko uložio pola milijuna kuna i vjerujem da ćemo to i nastaviti činiti jer prema riječima zadrugara povećava se njihova proizvodnja, odnosno plasman njihovih proizvoda na tržište što je i bio cilj pokretanja ovih zadruga, rekla je Mujkić.

Vedran Barić upravitelj Zadruge 'Vrhunsko Vukovarsko' izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom zadruge. - Priča zadruge odvija se odlično, prošle godine otvorili smo vrata trgovine u Dubrovniku i pokazalo se da je to bio odličan potez. Zahvalio bih se i gradu Dubrovniku koji nam je dodijelio prostor u jezgri starog grada, a sada je u planu otvaranje prezentacijsko-prodajnog prostora i u Vukovaru, rekao je Barić.

Igor Burčak, upravitelj zadruge 'Vukovarska vina' istaknu je kako je protekla godina bila iznimno zahtjevna za vinare. – Prošla godina bila je dosta zahtjevna za vinare ali pred berbu je bilo dosta sunčanih dana tako da je vinogradarska godina uspješno odrađena, a sve što smo proizveli predstavit ćemo u sklopu manifestacije Vinkovo u Vukovaru, rekao je Burčak.

Sve prisutne uz degustaciju vina i suhomesnatih proizvoda zabavljao je tamburaški sastav Allegro.

(Subota, 25 Siječanj 2020 17:00)
Ivan Penava kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a
Članovi HDZ-a Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier potvrdili su svoje kandidature na predstojećim unutarstranačkim izborima, prenosi Hina.
Na izbore će izaći kao tim, a kandidat za predsjednika HDZ-a biti će Miro Kovač. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava bit će kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a, a saborski zastupnik HDZ-a Davor Ivo Stier za potpredsjednika stranke, objavili su na konferenciji za novinare.
Na jučerašnjem sastanku Predsjedništva HDZ-a odlučeno je da će se izbori za predsjednika stranke, zamjenika i četiri potpredsjednika održati 15. ožujka.
Vodstvo će biti birano izravno, po načelu jedna član, jedan glas.
(Subota, 25 Siječanj 2020 13:11)
Sastanak o stanju sigurnosti u Iloku

U posljednje vrijeme na području Iloka zabilježeno je više provala koje se dovode u vezu s migrantima koji ilegalno prelaze državnu granicu, a posljednji takav slučaj zabilježen je prije desetak dana.

(Subota, 25 Siječanj 2020 10:00)
Potpisan ugovor za izgradnju nove Knjižnice u Vinkovcima

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci potpisan je ugovor o izgradnji nove zgrade Knjižnice na staroj lokaciji u Zvonimirovoj ulici.

(Subota, 25 Siječanj 2020 09:00)
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)

Čelnici Vukovara posjetili umirovljenike u Bizovačkim toplicama

Čelnici grada s umirovljenicima Čelnici grada s umirovljenicima Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je sa svojim suradnicima umirovljenike na izletu u Bizovačkim toplicama.

Već četvrtu godinu za redom Grad Vukovar za umirovljenike sa 60 i više godina starosti s područja grada u ljetnim mjesecima organizira besplatne jednodnevne izlete u Bizovačke toplice, a svakoga ih utorka, u razdoblju od 9. srpnja do 3. rujna u toplice odlazi oko 200.
Gradonačelnik je tom prigodom naglasio kako izdvajanjem sredstava iz Proračuna za ovu namjenu žele posebnu pozornost posvetiti sugrađanima treće životne dobi nastojeći im poboljšati kvalitetu života.
-Ovo je doista kvalitetan i dobar projekt za naše sugrađane treće životne dobi koji im omogućuje vrlo važan segment društvenog života, međusobno druženje, društvene igre i boravak u ovakvom okruženju gdje svatko pronađe što mu treba, ovisno o sadržaju. U prilog uspješnosti ovog projekta najviše nam govori podatak da su svakoga utorka autobusi koji kreću iz Vukovara puni. Gotovo 2000 umirovljenika svake je sezone dio ovog projekta, a izuzetno lijepo je vidjeti njihovo zadovoljstvo sudjelovanjem u programu - rekao je gradonačelnik Penava dodajući kako postoji mogućnost produženja izleta za tjedan ili dva, ovisno o vremenskim uvjetima te inicijativi umirovljenika. Naglasio je i kako će s akcijom nastaviti i iduće godine.

Za ovu namjenu u Proračunu Grada Vukovara osigurano je oko 100.000 kuna.

-Bizovačke toplice obiluju sadržajima koje mogu zadovoljiti sve potrebe naših umirovljenika te ih stoga vrlo rado posjećuju. Svatko je pronašao nešto za sebe i svi smo vrlo zadovoljni što smo protekla dva mjeseca  dolazili ovdje - rekao je predsjednik Udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Andrija Biro zahvaljujući u ime svih čelnicima Grada na besplatnim izletima.

Direktor Sunčanih toplica Marcel Medak zahvalio je Gradu Vukovaru na višegodišnjoj suradnji.
- Kao domaćini trudit ćemo se svojim posjetiteljima pružiti što više sadržaja. Grad Vukovar  je jedina jedinica lokalne samouprave s kojom imamo suradnju, uvijek smo mu na usluzi i tu smo da se posjetitelji koji u ovom slučaju dolaze svakog utorka osjećaju ugodno – istaknuo je Medak.

Uz gradonačelnika umirovljenike su u Bizovačkim toplicama posjetili i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

Pročitano 174 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija