Ispiši ovu stranicu

Počinje priključivanje Nuštra na regionalni vodovod

I u Nuštru će piti vodu iz Sikirevaca I u Nuštru će piti vodu iz Sikirevaca HRV

Počela je provedba projekata Izgradnja vodospremnika i crpne stanice Nuštar te Dogradnja i rekonstrukcija kanalizacijske mreže na području Grada Vinkovaca - 1. faza.

Radove na izgradnji vodospreme i crpne stanice Nuštar vrijedne 7,9 milijuna kuna 80 posto financiraju Hrvatske vode, a 20 posto Općina Nuštar. Vodosprema će imati zapreminu 350 m³, a crpna stanica kapacitet maksimalno 32 l/s. Ovu će vodu koristiti građani Marinaca.

Direktor vodovoda Ivan Rimac kaže da nakon izgradnje novoga sustava, s radom prestati samostalni lokalni sustavi i ova naselja bit će spojena na regionalni vodovod čime će se povećati broj naselja koju dobivaju kvalitetnu pitku vodu iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima.

Kada je riječ o 1. fazi dogradnje i rekonstrukcije kanalizacijske mreže na području Vinkovaca, taj projekt predviđa dogradnju u smislu produženja kanalizacijske mreže u duljini od 755,47 metara. Projekt obuhvaća dogradnju kanalizacijske mreže u Ulici Josipa Kozarca, Ulici Dragutina Žanića–Karle, Osječkoj ulici, Ulici bana Ivaniša Horvata i k.č. 5654/3.

Zbog dotrajalosti postojeće kanalizacijske mreže predviđena je i rekonstrukcija postojećih kanalizacijskih kolektora u smislu zamjene starih cjevovoda novima u duljini od 350,88 metara u Ulici Stanka Vraza.

Duljine novih cjevovoda približno su jednake duljinama postojećih cjevovoda, a trase se poklapaju s trasama postojećih cjevovoda. Nakon zamjene cjevovoda postojeći cjevovodi ostat će izvan funkcije.

Ukupna duljina dogradnje i rekonstrukcije kanalizacijske mreže u 1. fazi iznosi 1.106,35 metara. Ugovorena vrijednost investicije je 5,3 milijuna kuna. Projekt financiraju Hrvatske vode s 80 posto i grad Vinkovci s 20 posto.

Grad Vinkovci osigurao je sredstva za izradu projektne dokumentacije, a Vodovod je preko Hrvatskih voda osigurao sredstva za izvođenje ovih radova tako da projekt uskoro kreće s realizacijom, rekao je Rimac.

Pročitano 755 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun