Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Snima se dokumentarni film o obrani Vukovara

Branitelji iz Ivanca u Vukovaru Branitelji iz Ivanca u Vukovaru Foto: J. Vrdoljak

U Vukovaru boravi jedanaest hrvatskih branitelja, članova Udruge dragovoljaca i   veterana Domovinskog rata (UDVDR) Ogranak Ivanec i HVIDR-e Ivanec koji diljem Hrvatske snimaju dokumentarni film naziva "Zaboravljena mladost", a bilo ih je od Vukovara, Posavine, Pakraca, Karlovca i Knina, sve do Dubrovnika.

Film govori o ulozi hrvatskih branitelja s područja Ivanca, Lepoglave i okolnih mjesta u Domovinskom ratu koji su između ostalog dali svoj doprinos i u obrani Vukovara. Snima se na autentičnim lokacijama u Erdutu, Dalju, Tovarniku, Vukovaru i Borovo naselju, a upravo te lokacije će biti jedne od najzastupljenijih u dokumentarnom filmu za kojeg je dio materijala već snimljen.

U ekipi koja snima kadrove za budući dokumentarni film su tako i pripadnici Tigrova koji su bili na području Erduta i Dalja u srpnju 1991., kao i policajci iz Policijske postaje Ivanec, koji su branili Tovarnik, kasnije i Vukovar, među njima i neki koji su, nakon agresije na Vukovar, preživjeli i torture koncentracijskih logora u Srbiji.

-Dokumentarni film koji snimamo podržava Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Lepoglava i Općina Donja Voća, a njime nam je želja da budućim generacijama našeg kraja, pa i šire, ostavimo vječni trag o ulozi hrvatskih branitelja sa sjevera Hrvatske, kraja koji nije bio zahvaćen ratom, no usprkos tome veliki se broj naših sugrađana u njega uključio, rekao je potpredsjednik Podružnice Varaždinske županije i predsjednik Ogranka Ivanec, Ljudevit Cikač.

Tijekom boravka posjetiti će mjesta sjećanja u Vukovaru i okolnim naseljima. 

Pročitano 991 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI