Ispiši ovu stranicu

Dan uoči svetkovine Velike Gospe - raspored misa

Svetiše u Aljmašu Svetiše u Aljmašu F: Arhiva HRV-a

Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, ujedno je i državni blagdan, koji se obilježava 15. kolovoza kad diljem Hrvatske vjernici hodočaste u marijanska svetišta.

Svetkovina uznesenja Blažene Djevice Marije očekuje nas u svetištima i u našoj županiji, a to su Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu, Svetište Gospe Lurdske u Prkovcima,  Svetište Gospe na Vodici u Ilači te Svetište Majke dobre nade u Šumanovcima.

Na bdijenje uoči svetkovine Blažene Djevice Marije, u Svetištu u Ilači očekuje vas ispovijed od 16,30 i svete mise u 19, 21 i 23 sata. U sklopu mise u 21 sata vjernici mogu sudjelovati na procesiji sa svijećama i slikom Gospe Ilačke oko svetišta. Sutra, 15. kolovoza, svete mise bit će prijepodne u 7, 9 i 10,30 sati, poslijepodne u 16,30 i 19 sati. Tijekom danas bit će i marijanske pobožnosti i ispovijed za sve koji žele.

U Svetištu u Šumanovcima, danas, sveta ispovijed bit će od 16 do 23 sata. U 17h je sveta misa, u 18,15 križni put u šumi, u 19,30 svečana sveta misa s procesijom u šumi, a u 22h bit će sveta misa za mlade. Sutra će svi vjernici imati mogućnost za svetu ispovijed 5,30 do 11 sati, a svete mise su u: 6, 7 i 30, 9, u 10 i 30 bit će svečana sveta misa te u 17,30. Pola sata prije svake svete Mise je prigodna marijanska pobožnost.

Svetištu Gospe od utočišta u Aljmašu i danas počinju brojna događanja. U 17,30 očekuje nas pobožnost Križnog puta na “Kalvariji“, u 19 sati sveta misa koju predvodi fra Ivan Matić, u 20 sati euharistijsko klanjanje s molitvama za ozdravljenje i oslobođenje, a u 21 sat kreće procesija sa svijećama do kapelice “Na Lipi“. Naravno, sve uz prigodne marijanske pobožnosti na Veliku Gospu svete mise su u 6,8,10,12,16 i 18 sati. Svetu misu u 6 sati predvodi fra Ivan Matić, svečanu svetu misu u 10 sati predvodi Mons. Dr. Đuro Hranić, nadbiskup, metropolit, misu za stradalnike Domovinskog rata u 12 sati predvodi Dr. Stanislav Šota, dok svetu misu u 18 sati za mlade bračne parove i njihovu djecu predvodi Mons. Dr. Marin Srakić.

U Svetištu Gospe Lurdske u Prkovcima danas će biti ispovijed od 19 sati, a u 20 sati sve vjernike očekuje sveta misa koju predvodi don Antonio Mikulić. Nakon mise organizirana je procesija, a sve hodočasnike animira zbor mladih iz Retkovaca. Na svetkovinu uznesenja BDM, sutra 15. kolovoza, prva sveta misa je u 6 sati i predvodit će ju vlč. Ivan Begović. Misu u 9 sati predvodi don Antonio Mikulić, a onu u 11 sati vlč. Vedran Bilić, misionar iz Perua.

Središnje misno slavlje u crkvi Sv.Filipa i Jakova služit će se u 10 sati, a prije toga služit će se mise u 7.30 u kapeli Sv.Roka te večernja misa u 18.30 sati. Za vrijeme tih misa svećenici će biti na raspolaganju za sakrament Svete ispovjedi - rekao je fra Ivica Jagodić, župnik župe Sv. Filipa i Jakova.  

Pročitano 1358 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI