Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Mario Rajšić europski prvak u šutiranju trica

Mario Rajšić europski prvak u šutiranju trica Foto: Veleučilište Lavoslav Ružička

Ekipa vukovarskoga Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ osvojila je 15. mjesto na Studentskom prvenstvu Europe u košarci 3×3 koje je održano u Portu u Portugalu od 30. srpnja do 5. kolovoza.

Vukovarska studentska reprezentacija, u sastavu Arian Jovanović, Mario Rajšić, Aleksandar Kapović i Alan Mesić, natjecanje je završila sa tri pobjede i šest poraza. U grupnoj fazi natjecanja (skupina D, šest ekipa) pobijedili su University of Istanbul iz Turske (19:9) i University of Budapest iz Mađarske (17:13), a poraženi su bili od University of Malaga iz Španjolske (19:16), domaćina University  of Porto iz Portugala (17:16) , University of Vilnius iz Litve (21:8).

U osminu finala plasirali su se kao četvrto plasirani iza ekipa iz Vilnusa, Porta i Malage.

U osmini finala izgubili su od University of Göttingen iz Njemačke (21:7), da bi u razigravanju od 9. do 16. mjesta pobijedili University of Minhoiz Portugala sa 21:14, a izgubili od Sofia University iz Bugarske 19:18 i University of Barcelona iz Španjolske 21:14.

košarkaši

Prvo mjesto osvojili su studenti  University of Vilnius iz Litve  pobijedivši  domaćina University of Porto iz Portugala 21:9 dok su treći bili studenti iz Malage pobijedivši drugu hrvatsku ekipu Sveučilišta iz Zagreba rezultatom 21:18.

Kapetan ekipe Veleučilišta Lavoslav Ružička, Mario Rajšić osvojio je naslov Europski prvak u šutiranju trica gdje je prvog dana u kvalifikacijama (25 igrača) i u finalnom danu (3 igrača) ostvario najbolji rezultat. Upravo ta činjenica omogućila je Mariju da u Vukovar donese još jedan pehar i to nagradu za Fair PlayWinnera (nagrada za koju su glasali svi kapetani ekipa na natjecanju). Voditelj ekipe bio je Dražen Pejić, mag.cin., v.pred., a trener Igor Modalek.

Zanimljivo je kako su svi studenti i trener veleučilišne košarkaške ekipe Vukovara članovi košarkaškog kluba „Borovo“ Vukovar, viceprvaka A-2 lige istok.

Pročitano 991 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI