Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Na Vukovarskoj adi dnevno 600 posjetitelja

Kupači na Vukovarskoj adi Kupači na Vukovarskoj adi Foto: Arhiva

Grad Vukovar u suradnji sa Športsko-ribolovnom udrugom  (ŠRU)  Dunav već 14 godina uspješno realizira „Ljeto na vukovarskoj adi“.

Zbog lošeg vremena i visokog vodostaja Dunava, sezona kupanja na Vukovarskoj adi započela je nešto kasnije, 13. srpnja 2019.

Vukovarska ada je tijekom godina postala omiljeno izletište i kupalište ne samo Vukovaraca nego i građana iz okolnih sela i gradova. Kupovinom sezonske karte udruge posjetitelji dobivaju mogućnost neograničenog broja prijevoza čamcem na adu, odnosno tijekom cijele sezone koja inače traje od 1.srpnja do 31. kolovoza. Prijevoz se obavlja plovilima ŠRU s pontona koji je smješten kod Veslačkog kluba, a cijena iskaznice za pridruženog člana iznosi 40 kuna.

Na vukovarskoj adi svatko može pronaći mir, odmor, ali i razonodu. Kao i svake godine posjetitelji mogu uživati na prekrasnim pješčanim plažama, ugostiteljskim uslugama, igralištima za odbojku, ali i za mali nogomet na pijesku te u plićaku zaigrati picigin. Posjećenost na adi je s obzirom na vremenske prilike ali i vrijeme godišnjih odmora očekivana, rekao je Alen Bainrauch, predsjednik ŠRU Dunav dodajući kako dnevno prevezu oko 600 posjetitelja.  Izrazio je nadu kako će u kolovozu ta brojka biti veća.

Također, sezona je počela s manjim kapacitetom čamaca, ali taj problem će pokušati riješiti u što kraćem roku

Kada je riječ o sigurnosti kupača, Bainrauch kaže kako ona nije upitna.

-Izdali smo upozorenje da je šetnja, boravak i kupanje na Dunavu uz osobni rizik ali uvijek netko pazi. Sami sebe čuvamo i tako je najbolje - kaže Bainrauch,

Grad Vukovar projekt „Ljeto na vukovarskoj adi“ sufinancira s oko 250 tisuća kuna. Taj je novac namijenjen za troškove goriva na pogonskim plovilima kojima se prevoze kupači te ljudima koji na adi rade tijekom trajanja sezone kupanja.

Pročitano 951 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI