NAJNOVIJE
Završen projekt Zaželi Ilok koji je zapošljavao 40 žena

U Iloku su ovih dana predstavljeni rezultati projekta Zaželi – Grad Ilok koji je realiziran posljednje dvije godine, konkretno od prosinca 2017.

(Srijeda, 27 Svibanj 2020 11:30)
Krivotvorio diplomu o visokoškolskoj kvalifikaciji

Na temelju kaznenih prijava tri osnovne škole, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Osijeka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave.

Naime, 36-godišnjak je, s ciljem zasnivanja radnog odnosa učitelja glazbene kulture, pribavio krivotvorenu inozemnu diplomu o navodno završenoj visokoškolskoj kvalifikaciji, upotrijebio ju prilikom provedbe javnih natječaja za popunu radnog mjesta učitelja glazbene kulture za koje je propisana visoka stručna sprema, sklopio ugovore o radu te od svibnja 2014. godine obavljao profesiju učitelja glazbene kulture u tri osnovne škole.

O utvrđenim činjenicama podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

(Srijeda, 27 Svibanj 2020 11:02)
U prometnoj nesreći teže ozlijeđen biciklist

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće, od kojih dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Slakovci, Vukovar) i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena (Ludvinci).

(Srijeda, 27 Svibanj 2020 10:57)
Obilježen Dan Oružanih snaga RH i Dan Hrvatske kopnene vojske

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata obilježen je Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske.

(Srijeda, 27 Svibanj 2020 10:46)
Virtualni tjedan za Marijine obroke

Humanitarna organizacija Marijini obroci, koja u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta osigurava školski obrok za više od 1,4 milijuna djece, otkazala je ovogodišnju tradicionalnu humanitarnu utrku Trčimo za dijete 31, koja se trebala održati 31.svibnja.

(Srijeda, 27 Svibanj 2020 10:19)
VSŽ bez novooboljelih od koronavirusa

U našoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa u posljednja 24 sata.

(Srijeda, 27 Svibanj 2020 09:24)
Osječko - baranjska županija i dalje bez novooboljelih

Ni danas nema novopozitivnih nalaza na koronavirus na području Osječko-baranjske županije, priopćio je Stožer civilne zaštite.

(Srijeda, 27 Svibanj 2020 08:44)

Na Vukovarskoj adi dnevno 600 posjetitelja

Kupači na Vukovarskoj adi Kupači na Vukovarskoj adi Foto: Arhiva

Grad Vukovar u suradnji sa Športsko-ribolovnom udrugom  (ŠRU)  Dunav već 14 godina uspješno realizira „Ljeto na vukovarskoj adi“.

Zbog lošeg vremena i visokog vodostaja Dunava, sezona kupanja na Vukovarskoj adi započela je nešto kasnije, 13. srpnja 2019.

Vukovarska ada je tijekom godina postala omiljeno izletište i kupalište ne samo Vukovaraca nego i građana iz okolnih sela i gradova. Kupovinom sezonske karte udruge posjetitelji dobivaju mogućnost neograničenog broja prijevoza čamcem na adu, odnosno tijekom cijele sezone koja inače traje od 1.srpnja do 31. kolovoza. Prijevoz se obavlja plovilima ŠRU s pontona koji je smješten kod Veslačkog kluba, a cijena iskaznice za pridruženog člana iznosi 40 kuna.

Na vukovarskoj adi svatko može pronaći mir, odmor, ali i razonodu. Kao i svake godine posjetitelji mogu uživati na prekrasnim pješčanim plažama, ugostiteljskim uslugama, igralištima za odbojku, ali i za mali nogomet na pijesku te u plićaku zaigrati picigin. Posjećenost na adi je s obzirom na vremenske prilike ali i vrijeme godišnjih odmora očekivana, rekao je Alen Bainrauch, predsjednik ŠRU Dunav dodajući kako dnevno prevezu oko 600 posjetitelja.  Izrazio je nadu kako će u kolovozu ta brojka biti veća.

Također, sezona je počela s manjim kapacitetom čamaca, ali taj problem će pokušati riješiti u što kraćem roku

Kada je riječ o sigurnosti kupača, Bainrauch kaže kako ona nije upitna.

-Izdali smo upozorenje da je šetnja, boravak i kupanje na Dunavu uz osobni rizik ali uvijek netko pazi. Sami sebe čuvamo i tako je najbolje - kaže Bainrauch,

Grad Vukovar projekt „Ljeto na vukovarskoj adi“ sufinancira s oko 250 tisuća kuna. Taj je novac namijenjen za troškove goriva na pogonskim plovilima kojima se prevoze kupači te ljudima koji na adi rade tijekom trajanja sezone kupanja.

Pročitano 408 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija