Ispiši ovu stranicu

Sastali se Malenica i Penava

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U Zagrebu je održan sastanak ministra uprave Ivana Malenice i gradonačelnika Vukovara Ivana Penave tijekom kojega su se obojica složili, vezano uz nedavnu odluku Ustavnog suda o dvojezičnosti u Vukovaru, da sva otvorena pitanja treba rješavati dijalogom i međusobnim uvažavanjem, ali i da kvaliteta života građana Vukovara mora biti prioritet.

Ministar Malenica istaknuo je kako je na vukovarskom Gradskom vijeću da održi raspravu o stanju dijaloga, razumjevanja, snošljivosti i odnosa u Vukovaru te da u skladu s tim donese i zaključak. U tom smislu svakako treba uzeti u obzir i osjetljivost situacije u Vukovaru kao i činjenicu da su počinjeni zločini velikih razmjera, a čije posljedice Vukovarci i danas osjete, poručili su iz Ministarstva uprave.

Osim o provedbi odluke Ustavnoga suda vezano uz dvojezičnost,  Malenica i Penava razgovarali su i o primjeni aplikacije “Uvid u osobna stanja građana RH” u Gradu Vukovaru kao i o daljnjim koracima u decentralizaciji državne uprave. Raspravljalo se i o povratu nezakonito oduzetih crkvenih matičnih knjiga katoličke crkve u vrijeme komunističkoga režima. 

Pročitano 818 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar